بیماری های پتوس

انواع بیماری‌ها و مشکلات پتوس

داشتن یک گیاه پتوس سالم و دارای طراوت و تازگی که مورد توجه هر تماشاگری قرار بگیرد و نشاط آن، روحی دوباره به محیط نگهداری‌اش ببخشد، آرزو و خواست هر کسی است که اقدام به نگهداری از گل و گیاه می‌کند. اگر شما هم دوست دارید که گیاه پتوس شما بدون هیچ بیماری و عارضه‌ای، همیشه سبز باشد و با رعایت شرایط نگهداری پتوس به رشد خود ادامه دهد، این یادداشت را تا انتها بخوانید. ما در این مقاله به انواع بیماری‌های پتوس و مشکلاتی که می‌تواند گیاه پتوس شما را درگیرد کند، اشاره کرده‌‌ایم. هر کدام از بیماری‌های پتوس می‌تواند نشانه کم یا زیاد بودن بسیاری از عوامل نظیر نور، آب و … باشد. بنابراین با آگاهی از آن‌ها می‌توانید از مبتلا شدن گیاه‌تان به هرگونه بیماری پتوس و عارضه‌های گیاهی جلوگیری کنید و همیشه گیاهی شاداب و سالم در محیط خانه، محل کار و هر محیط نگهداری‌ای داشته باشید.

در این یادداشت از مجموعه موضوعات مرتبط به گیاه پتوس قرار است به انواع بیماری پتوس بپردازیم. در ادامه همراه ما باشید.

دلیل ریزش برگ و خشک شدن پتوس چیست؟

ریزش برگ پتوس

هر گاه شاهد کم شدن برگ‌های پتوس و ریختن آن‌ها بودید و یا برگ‌های گلدان پتوس شما بعد از مدتی در حال خشک شدن بود، در مرحله اول باید به این نکته توجه کنید که گیاه شما دچار کم‌آبی شده است. بعد از دیدن خشک یا پژمرده شدن گیاه بلافاصله اقدام به آبیاری گیاه پتوس کنید. در ضمن اگر خاک گلدان شما بیش از اندازه زهکشی شده باشد و به سرعت آب را از خود عبور بدهد، گیاه شما به مرور دچار کم‌آبی و خشکی می‌شود. بنابراین علاوه بر نگرانی نسبت به غرقابی شدن گیاه به‌خاطر عدم زهکشی مناسب، باید به میزان زهکشی شدن خاک نیز توجه نشان بدهید.

 

دلیل سوراخ شدن برگ پتوس چیست؟

اگر گلدان شما در معرض مستقیم نور خورشید قرار دارد و هنگام ظهر اقدام به غبارپاشی گیاه کنید، به مرور زمان منفذها یا سوراخ‌هایی روی برگ‌های انواع پتوس شما ایجاد می‌شود که به دلیل تبخیر قطرات آب در زمان تابش نور خورشید است. برای جلوگیری از این عارضه، گیاه‌تان را از مواجهه با نور مستقیم دور نگه دارید، زیرا نور مستقیم در هر شرایطی برای گیاه پتوس مناسب نیست و موجب سوختگی برگ‌ها می‌شود. از غبارپاشی گیاه در هنگام قرار گرفتن در نور نیز، خودداری کنید.

دلیل تار عنکبوت زیر برگ‌های پتوس چیست؟

تار عنکبوت در پتوس

تار عنکبوتی که زیر برگ‌های انواع پتوس شما پدیدار می‌شود به دلیل یک نوع بیماری و حضور کنه قرمز ریز است. تنها راه درمان کنه ریز، استفاده از سم آفت‌کش است. برای خرید این آفت کش می‌توانید از متخصص یا کارشناس گل و گیاه کمک بگیرید و طبق دستورالعمل درج‌شده روی آن اقدام به سمپاشی گیاه کنید. ذکر این نکته ضروری است غبارپاشی گیاه می‌تواند در حدود زیادی از ابتلا انواع پتوس به بیماری کنه قرمز ریز جلوگیری می‌کند.

دلیل سیاه شدن نوک برگ‌های پتوس چیست؟

سیاه شدن نوک برگ‌های پتوس یکی از انواع بیماری رایجی است که در اثر آبیاری زیاد و افزایش تعداد آن در هفته موجب آسیب به گیاه پتوس می‌شود. هر گاه شاهد این بیماری شدید، فاصله زمانی بین دو آبیاری گلدان پتوس خود را بیشتر کنید و موقع آبیاری نیز به سطح خاک توجه کنید. هر گاه سطح خاک به عمق 4 سانتی‌متر خشک شد، اقدام به آبیاری کنید.

دلیل قهوه‌ای شدن برگ‌های گیاه پتوس چیست؟

هر گاه شاهد لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌های پتوس خود بودید، باید خیلی سریع به سرمازدگی و سوختن ناشی از سرما پی ببرید. این بیماری عموما در فصل‌های سرد سال گریبانگیر گیاه پتوس شما می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود که از نگهداری گلدان پتوس خود در پشت پنجره و محیط بیرون خودداری کنید تا گیاه شما در معرض سرما نباشد.

دلیل زرد شدن برگ‌های گیاه پتوس چیست؟

زرد شدن برگ پتوس

زرد شدن گیاه پتوس می‌تواند دو دلیل داشته باشد. یکی به دلیل کوددهی کم یا زیاد گیاه و دیگری به دلیل نور زیاد. کم شدن مواد آلی خاک می‌تواند موجب تضعیف گیاه شما شود و در نهایت برگ‌های پتوس بعد از زرد شدن بریزند. اگر به‌موقع گیاه‌تان را آبیاری می‌کردید و باز هم شاهد زرد شدن و ریختن آن‌ها بودید، به فکر کوددهی باشید. از طرفی در کوددهی اعتدال را رعایت کنید، زیرا همان‌قدر که کم بودن مواد آلی خاک می‌تواند موجب آسیب به گیاه شود، کود بیشتر از نیاز گیاه نیز می‌تواند موجب بیماری پتوس شود.

سوختگی و زرد شدن گیاه پتوس می‌تواند به دلیل آفتاب مستقیم هم باشد. پس هر گاه شاهد این بیماری یا عارضه بودید، در مرحله اول، جای گلدان‌تان را عوض کنید و آن را به مکانی منتقل کنید که در مواجهه با نور مستقیم و شدید نباشد.

دلیل چین و چروک شدن برگ‌های پتوس چیست؟

این عارضه نیز یکی دیگر از دلایل وجود سرمای بیش از اندازه و دمایی پایینِ خارج از توان گیاه است. چین و چروک شدن برگ‌های پتوس قبل از هر چیزی نشانه سرمازدگی است. پس بلافاصله بعد از دیدن چین و چروک روی برگ گیاه پتوس خود، آن را به جایی با دمای بالاتر که محیطی گرم باشد، منتقل کنید. در ضمن به یاد داشته باشید که در فصل‌های سرد گلدان را پشت پنجره نگه ندارید یا شب‌ها که دمای هوا پایین‌تر از حد معمول است، آن را از پنجره دور کنید و به محل دیگری ببرید.

سخن پایانی درباره انواع بیماری‌های پتوس

ما در این یادداشت به 7 سوال رایج درباره انواع بیماری‌های پتوس و عارضه‌های گیاهی، اشاره کردیم. اغلبِ نگهدارندگان گل و گیاه آپارتمانی با چنین بیماری‌ها و عارضه‌های مواجه هستند. عمده بیماری‌هایی که انواع پتوس می‌تواند به آن مبتلا شود، خارج از این موارد بالا نیست. ولی این احتمال هم وجود دارد که بیماری‌های دیگری نیز وجود داشته باشد که به‌ ندرت اتفاق می‌افتند، اما می‌تواند گیاه را درگیر کند. بنابراین اگر تجربه‌ای از ابتلا شدن گیاه پتوس خود به یکی از انواع بیماری‌های مربوط را دارید و توانستید آن را برطرف کنید و سلامت را به گیاه‌تان برگردانید، در بخش نظرات، تجربه خود را با ما و بقیه دوستداران گل و گیاه آپارتمانی در میان بگذارید.

  • پشتیبانی سارینالند
  • 5 شهریور, 1400
  • 2152 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *