شرایط نگهداری از انواع آگلونما
روش نگهداری آگلونما دغدغه همه افرادی است که یکی از انواع آگلونما را در خانه یا محیط دیگری دارند و در تلاش هستند تا به بهترین شکل ممکن از این گیاه محبوب که با نام گیاه همیشه سبز چینی نیز شهرت دارد، مراقبت و نگهداری کنند. آگلونما جزو آن دسته از گیاهان آپارتمانی است که شرایط نگهداری سختی ندارد و صاحب خود را به دردسر نمیاندازد. اگرچه آگلونما که از مناطق گرمسیری شرق و جنوب شرقی مهمان ما شده، انواع مختلفی دارد که در رنگ برگها با یکدیگر متفاوت هستند، اما عموما شرایط نگهداری از آنها تقریبا مشابه است. البته ناگفته نماند که در چند نوع محدود آگلونما به دلیل رنگ متفاوت و روشن برگهایشان نظیر آگلونما سفید، میزان احتیاج به نور از سایر انواع بیشتر است. ما در ادامه این مطلب به معرفی شرایط نگهداری از آگلونما پرداختهایم. اگر قصد داشتن یک آگلونما سالم و سرحال را دارید، در ادامه همراه ما باشید.
همین اول بگوییم که شما با یک گیاه کمتوقع و قانع طرف هستید که برای رشد و تکثیر آگلونما شما را زیاد به زحمت نمیاندازد. اما از آنجا که همه گیاهان برای رشد باکیفیت نیازمند برخی شرایط ایدهآل نظیر آب، خاک، نور و… هستند، ما نیز قصد داریم در این مقاله از مجموعه مقالات مجله به جزئیات نگهداری از آگلونما بپردازیم.
آبیاری گل آگلونما
گل آگلونما علاقه زیادی به رطوبت دارد، زیرا به منطقی تعلق دارد که میزان رطوبت در آنها چشمگیر و زیاد است. بنابراین بخشی از رطوبت مورد نیاز گیاه آگلونما از طریق آبیاری تامین میشود. به همین دلیل لازم است که سطح خاک گلدان آگلونما خود را مرطوب نگه دارید. ناگفته نماند که آگلونما نسبت به کمآبی هم مقاومت زیادی دارد، اما برای سلامت گیاه و تسریع در رشد آن، بهتر است در فواصل زمانی معینی آبیاری شود. خاک انواع گیاه آگلونما نباید در فصل تابستان به هیچ عنوان خشک شود. بنابراین هفتهای یک یا دو بار به گیاهتان آب بدهید. در فصل زمستان نیز به دلیل کاهش تبخیر آب، کاهش دما و همچنین کم شدن سرعت رشد آگلونما، لازم است هر هفته، یک بار، گل آگلونما خود را آبیاری کنید.
نکته مورد توجه در مورد آبیاری و میزان آب مورد نیاز گیاه آگلونما این است که خاک آگلونما نباید به هیچ عنوان خشک شود. بنابراین بهترین راه آگاهی از بهترین زمان آبیاری، توجه به میزان رطوبت سطح خاک است. هروقت رطوبت سطح خاک گلدان شما کم شد، میتوانید اقدام به آبیاری کنید. البته باید مراقب باشید که خاک را غرقابی نکنید، زیرا در صورتی که ریشه آگلونما مدت زیادی با آب در تماس باشد، دچار پوسیدگی میشود به طور کلی در روزهای گرم تابستان هفته ای دو بار آبیاری کافی است. اما در زمستان ، هفته ای یکبار آبیاری کفایت می کند.
رطوبت مورد نیاز آگلونما
همانطور که در بالا اشاره کردیم، گیاه آگلونما به مناطقی تعلق دارد که میزان رطوبت آنها متوسط یا متوسط رو به بالاست. از این رو، این گیاه همیشه سبز و بدون خزان، نیاز مبرمی به رطوبت دارد. برای فراهم کردن شرایط ایدهآل برای رشد سریع گیاه آگلونما لازم است که رطوبت محل نگهداری (خانه، اداره، دفتر کار و…) را در حد 40 درصد نگه دارید. در روزهای تابستان که به دلیل افزایش دما، میزان رطوبت اغلب محیطها کم است، شما میتوانید با بخار آب یا غبارپاشی این رطوبت مورد نیاز را تآمین کنید. استفاده از رطوبتساز برقی نیز یکی دیگر از روشهای تامین رطوبت مورد نیاز گیاه آگلونما است. اگر شما جزو افراد علاقهمند به نگهداری و پرورش گل و گیاه آپارتمانی هستید، میتوانید برای رهایی از دغدغه نیاز همیشگی رطوبت در برخی از گیاهان آپارتمانی خود به طور دائم از یک دستگاه رطوبتساز استفاده کنید. ناگفته نماند که در فصل زمستان رطوبت طبیعی موجود در هوا، برای گیاه آگلونما کافی است و لازم نیست از غبارپاشی روی برگها و دستگاه رطوبتساز استفاده کنید.
میزان نور مورد نیاز آگلونما
از آنجا که گل آگلونما انواع مختلفی در تعداد رنگها دارد، این تنوع باعث شده است که میزان نور مورد نیاز هر یک از انواع آگلونما مختص به خودش باشد. بنابراین در نگهداری و مراقبت از آگلونما این قاعده کلی را به خاطر داشته باشید: هر چقدر تفاوت رنگ برگها بیشتر باشد، گل شما نیز به نور آفتاب بیشتری نیاز دارد. بنابراین میزان نور مورد نیاز آگلونما سفید و صورتی با انواع دیگر گیاه آگلونما که برگهای دو رنگی ندارد، متفاوت است. نکته قابل توجه دیگر این است که آگلونما با برگهای سبز در نور کم نیز رشد می کند، اما گونههای رنگی را باید در مواجهه غیرمستقیم با نور خورشید باشند. بنابراین پشت پنجرههای جنوبی، بهترین مکان برای نگهداری از گونههای رنگی آگلونماست. حواستان باشد که آگلونماها به هیچ عنوان نباید در معرض نور مسقیم خورشید باشند. این کار باعث سوختگی و بیقوارگی برگهای آگلونما میشود. شاید برای همین است که هیچوقت آگلونما را در خاک باغچه یا محیطهای باز نمیکارند. زیرا میانه خوبی با نور مستقیم آفتاب ندارد و نور غیرمستقیم و حتی مصنوعی را ترجیح میدهد.
خاک مناسب آگلونما
اولین نکتهای که باید در مورد خاک مناسب آگلونما مدنظر قرار دهید، میزان PH مناسب آن است. PH خاک آگلونما باید اسیدی باشد، بنابراین میزان PH توصیه شده 6.5 است. بنابراین اگر به دنبال خاک مناسبی هستید، باید بدانید که میتواند یکی از ترکیبات زیر را داشته باشد:
- خاک باغچه + خاک برگ + پیت ماس
- پیت ماس + خاک برگ + پرلیت
نکته قابل توجه دیگر این است که خاک آگلونما حتما باید زهکشی شده باشد که در زمان آبیاری، آب به راحتی از لابهلای ذرات خاک و منفذ زیر گلدان خارج شود تا موجب پوسیدگی ریشه نشود.
نکته پایانی درباره نگهداری از آگلونما
روش نگهداری از آگلونما موضوع این مقاله بود. اگر شما هم تجربه نگهداری و مراقبت از این گیاه دوستداشتنی را دارید، میتوانید تجربیات خود را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید. اگر هم تجربه نگهداری از انواع آگلونما را ندارید، امیدواریم با خواندن این مقاله و آگاهی از شرایط نگهداری آسان آگلونما به خرید یکی از انواع این گیاه ترغیب و تشویق شده باشید. این گیاه مقاوم میتواند با خاصیت تصفیهکنندگی و زیبایی منحصربهفردش یارِ سبز خوبی برای شما باشد.
- پشتیبانی سارینالند
- 8 مهر, 1400
- 2322 بازدید