انواع فیکوس: 8 گونه محبوب فیکوس را بهتر بشناسید!
یکی از المانهایی که به دکوراسیون خانه صفا و صمیمیت میبخشد، گیاه است. در واقع یکی از دلایل باصفا بودن خانههای قدیمی این بود که همواره گیاهان عضو جدا نشدنی خانه آنها بودند. در خانههای امروزی نیز بسیاری از افراد از گیاهان بهره میبرند و رنگ و بوی دیگری به خانه خود میدهند. حال در این مطلب قصد داریم درباره یکی از این گیاهان که فیکوس یا (Ficus) نام دارد برای شما بگوییم که جزو محبوبترین گیاهان آپارتمانی است و استفاده از آن در خانه یا محل کار شما تاثیرات مثبتی را به همراه دارد. اگر قصد خرید گل آپارتمانی دارید و میخواهید بیشتر درباره این گیاه بدانید و با انواع، نحوه نگهداری فیکوس و تکثیر، مشکلات و بیماریهایی که ممکن است این گونه با آنها روبهرو شود بدانید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
اگر قصد خرید انواع فیکوس را دارید میتوانید این محصول را از گلفروشی آنلاین سارینالند همراه با %15 تخفیف با کد تخفیف: sarina با قیمت مناسب از طریق لینک زیر خریداری کنید.
معرفی گیاه فیکوس
اگر بخواهیم لیستی از زیباترین گیاهان آپارتمانی تهیه کنیم، قطعا نام گیاه فیکوس نیز در این لیست به چشم خواهد خورد. این گیاه با شکل و ظاهر جذابی که دارد، میتواند خود را با هر سبک دکوراسیونی منطبق کند و جلوه جذابی را ایجاد کند. این گیاه از خانواده انجیریان است که در نواحی استوایی آسیا رشد و پرورش مییابد. فیکوس اگر در فضای آزاد رشد کند به ارتفاع سی متر نیز میرسد، اما به طور کلی از آن دست گیاهانی است که در آپارتمان نیز به خوبی رشد میکند و با شرایط این محیط سازگار است.
از مواردی که باعث زیبایی دو چندان این گیاه شده است، میتوان به برگهای خوش طرح و نقش آن اشاره کرد. اگر عکسی از انواع گل فیکوس را ببینید کاملا متوجه میشوید که منظور ما چیست. این گیاه برگهایی پهن، براق و با نوک تیز دارد که این برگها به شکلی متناوب در امتداد ساقه رشد میکنند و شکل میگیرند.
یکی از مهمترین کاربردهای فیکوس، تصفیه هوا در منازل است که همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد به خرید این گیاه ترغیب شوند. در واقع اگر از این گیاه در منزل یا محل کار خود استفاده کنید، تاثیر آن بر روی هوای محیط و تنفس خود احساس خواهید کرد. همچنین از دیگر کاربردهای فیکوس میتوان به استفاده از آن برای ساخت کائوچو و لاستیک اشاره کرد. حال قصد داریم در ادامه این مطلب شما را با انواع فیکوس آشنا کنیم تا بتوانید تفاوت هر یک از آنها را متوجه شوید.
تغذیه و کوددهی فیکوس
پیشنهاد میشود در ارتباط با کوددهی و تغذیه این گیاه از کود مناسب فیکوس استفاده کنید و نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- مناسبترین زمان استفاده از کود برای این نوع گیاه فصل بهار و تابستان و هر ماه یکبار است.
- از کوددهی بیش از حد گیاه در فصل زمستان جددا خودداری کنید چرا که باعث سوختن ریشه گیاه خواهد شد.
- مصرف کود NPK برای فیکوس آلتیسیما تمام نیازهای آن به عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم را برطرف خواهد کرد.
انواع فیکوس از نظر نیاز به مواد مغذی و برنامه کوددهی تا حدودی شبیه به هم هستند. 7 کود اصلی فیکوس شامل موارد زیر است:
توجه داشته باشید که زیادهروی در کوددهی باعث سوختگی برگهای گیاهتان خواهد شد. همچنین کمبود مواد مغذی سبب ریزش برگها میشود. لازم به ذکر است که در استفاده از کود آهن برای گیاهان ابلق احتیاط کنید مصرف بیش از حد کود آهن باعث آسیب به بافت رنگی گیاه میشود.
برای خرید کود npk مناسب برای انواع فیکوس میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر از طریق گلفروشی آنلاین سارینالند اقدام کنید.
انواع فیکوس
به طور کلی گونههای زیادی از گیاه فیکوس با نامهای مختلف در بازار موجود است که شما بسته به سلیقه و نیاز خود میتوانید از بین آنها انتخاب کنید. حال اگر قصد دارید با ویژگی هر یک از انواع فیکوس آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید:
فیکوس ابلق (Ficus Elastica)
یکی از انواع گل فیکوس که بخاطر ویژگیها و جذابیتهای ظاهری خود طرفداران زیادی دارد، گیاه فیکوس ابلق است. این گیاه که با نام علمی Ficus Elastica شناخته میشود، برگهای براق و خوش حالتی دارد که رنگ و طرح آنها بسیار جالب توجه است. اگر به برگ این گیاه دقت کنید، خواهید دید که رنگ آن ترکیبی از رنگهای سبز و کرم و در برخی موارد سفید است؛ در واقع حاشیه و رگههای برگ کرم رنگ و زمینه آن به رنگ سبز است که همین موضوع طرح و رنگ آن را از سایر گیاهان متمایز میکند.
یک نکته جالب درباره فیکوس ابلق این است که اگر آن را در مکان مناسبی قرار دهید، گلهای کوچکی نیز رویش پیدا میکنند که هر چند بوی خاصی ندارند، اما زیبایی آنها بسیار چشمگیر است. توجه داشته باشید که اگر میخواهید از این گیاه در آپارتمان یا محل کار خود نگهداری کنید، آن را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید، چرا که نور مناسب برای این گیاه نور متوسط است. همچنین آبیاری آن در فصل تابستان هفتهای یک بار و در زمستان 10 الی 14 روز یک بار است.
فیکوس بلک (ficus black)
اگر به دنبال یک گیاه آپارتمانی لوکس میگردید، بهترین انتخاب برای شما فیکوس بلک است. فیکوس بلک یکی از انواع فیکوس است که برای ایجاد فضای مدرن و شیک در دکوراسیون خانه مورد استفاده قرار میگیرد. برگهای این گیاه براق هستند و سطحی چرمی دارند. اگر در خانهتان نور کم است و فکر میکنید نمیتوانید هیچ گیاهی را در آن فضا رشد دهید، باید بگوییم سخت در اشتباهید؛ فیکوس بلک برای رشد به نور کمی نیاز دارد و میتواند در چنین شرایطی به خوبی رشد کند.
یکی از نکات جالب توجه در این گیاه این است که فیکوس بلک میتواند تا ارتفاع 100 الی 120 سانتیمتر رشد کند و در واقع شما با خریدن این گیاه با یک قیمت بسیار مناسب صاحب یک درختچه لوکس و باارزش خواهید شد.
فیکوس سبز (green ficus)
از بین انواع گل فیکوس، فیکوس سبز نیز میتواند انتخاب خوبی برای اتاق یا محل کارتان باشد. اگر یک فیکوس سبز در اتاقتان داشته باشید، هوای محیط به بهترین شکل ممکن تصفیه میشود و اکسیژن جایگزین ذرات آلوده و مضر موجود در آن فضا میشود. برگهای این نوع فیکوس پهن، بزرگ و براق هستند و همین موضوع سبب شده تا فرایند تبدیل کربن دی اکسید و گازهای مضر به اکسیژن توسط این گیاه به خوبی انجام شود.
اگر یادتان باشد در بخش قبلی اشاره کردیم که فیکوس بلک نور کمی میخواهد؛ اما در حال حاضر باید بگوییم که برعکس فیکوس بلک، فیکوس سبز باید در مکانی قرار بگیرد که نور متوسط یا زیادی داشته باشد. به طور کلی اگر اتاق، منزل، مطب یا دفتر شخصی شما نور مناسبی دارد، این گیاه میتواند یک المان مناسب برای دیزاین آن مکان باشد.
فیکوس التیسیما (ficus altissima)
فیکوس التیسیما هم جزو آن دسته فیکوسهایی است که ظاهری خاص و جذاب دارند و به همین دلیل محبوب دل بسیاری از افراد هستند. اگر به برگهای این گیاه دقت کنید، میبینید که لبهها کم رنگتر از سایر قسمتهای آنها هستند یا به عبارت دیگر رنگی نزدیک به رنگ زرد دارند. البته در گذر زمان این رنگ پررنگ میشود، اما باز هم نمیتوان تفاوت رنگی حاشیه و رون این برگ را نادیده گرفت. اصل مهمی که در زیبایی و شادابی این گیاه تاثیر دارد، نور مناسب است. بنابراین اگر محیط مورد نظر شما به گونهای است که بتواند نور این گیاه را تامین کند، آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
فیکوس شرابی (ficus elastica ruby)
نامگذاری این نوع فیکوس به دلیل رنگ زیبای برگهای انجام شده است. این فیکوس برگهای قرمز رنگ و چرمی حالتی دارد که آن را از سایر فیکوسهای متمایز میکند. پیشنهاد میکنیم اگر از فیکوسهایی که تا الان معرفی کردیم خریداری کردید، یک فیکوس شرابی نیز بخرید و در کنار آنها قرار دهید تا جلوه زیباتری را ایجاد کنند. این نوع فیکوس به نور غیرمستقیم آفتاب نیاز دارد و اگر این نور به درستی فراهم شود، رنگ برگهای آنها بسیار خوشرنگتر خواهد شد.
فیکوس لیراتا (ficus lyrata)
اگر آپارتمان یا محل کار شما با سبکی مینیمال چیده شده است و قصد دارید گیاهی را به آن اضافه کنید، فیکوس لیراتا یک گزینه خوب و مناسب است. لیراتا یکی از انواع فیکوس موجود در بازار است که بخاطر برگهای همیشه سبز، براق و خوش حالتش همواره مورد توجه و استقبال قرار گرفته است. یکی از ویژگیهایی که باعث زیبایی این گل میشود، پهنی و بزرگی برگهایش است؛ در برخی موارد اندازه این برگها به 30 الی 40 سانتیمتر میرسد. ویژگی دیگری در برگهای لیراتا، مواج بودن حاشیه آنها است که برگهای آن را خاص کرده است.
فیکوس یاقوتی (ficus ruby)
طیف رنگی برگهای فیکوس یاقوتی بسیار بینظیر و جذاب است؛ ترکیبی از زرشکی، آجری، صورتی و سبز که در کمتر گیاهی میتوان چنین طیف رنگی جذابی را دید. برگهای فیکوس یاقوتی همانند فیکوس لیراتا بزرگ و پهن نیست و برعکس آن برگهای باریک و بیضی شکل دارد، اما نسبت به سایر فیکوسها تراکم بیشتری در برگهای آن وجود دارد. یکی از ویژگیهای مثبت یاقوتی، نیاز آن به آب کم و نور غیرمستقیم است که کار را برای نگهداری آن راحتتر کرده است. توجه داشته باشید، اگر آب زیادی به این فیکوس بدهید برگهای آن پژمرده شده و از بین میروند.
فیکوس ببری (ficus shivereana)
ترکیبی از انواع رنگ سبز را میتوانید در نقاشی برگهای فیکوس ببری مشاهده کنید. سبز تیره، روشن و لیمویی سه رنگی هستند که برگهای فیکوس ببری را زیبا و دلفریب کردند. البته به مرور زمان بسته به مواردی همچون نور، آب و دمای محیط ممکن است تغییراتی در رنگ برگها به وجود بیاید. این فیکوس نیز همانند سایر فیکوسها از رشد قدی بسیار خوبی برخوردار است و میتوانید با نگهداری درست و اصولی که در ادامه این مطلب قصد داریم درباره آن صحبت کنیم، این فیکوس و یا سایر انواع گل فیکوس را به درختچهای بزرگ و باطراوت تبدیل کنید.
شرایط نگهداری از فیکوس
پس از خرید فیکوس باید مواردی را برای نگهداری آن رعایت کنید تا برگهای گیاه، خشک و بی روح و در نهایت پژمرده نشوند. همانطور که میدانید، به طور کلی سه عامل تاثیر بسیار زیادی بر گیاهان دارند که برای نگهداری نیز باید این موارد به درستی رعایت شوند؛ منظور ما آب، خاک و نور است.
اولین موردی که میخواهیم درباره آن صحبت کنیم، نور فیکوس است. اگر به مطالبی که در بخش معرفی انواع فیکوس گفتیم دقت کنید، متوجه میشوید که فیکوسها به نور غیرمستقیم و در برخی موارد کم آفتاب نیاز دارند. در واقع نور زیاد باعث سوختن برگ این گیاه و نور بسیار کم باعث کچلی آن میشود.
برای آبیاری فیکوس ابتدا باید سطح خاک آن را تا عمق 2 الی 3 سانتیمتری چک کنید و در صورت خشک بودن سطح آن را آب بدهید. آب زیاد باعث زردی و ریزش برگها میشود و آب کم نیز گیاه را خشک میکند. با توجه به این موضوع، همانند نور باید برای آبیاری نیز تعادل را حفظ کنید. همچنین خاک مناسب برای این گیاه خاک سنگین است که در صورت قلمه زدن باید به آن توجه کنید.
درباره کوددهی نیز باید بگوییم که به طور کلی انواع گل فیکوس به کود زیاد و قوی نیاز ندارند. البته این موضوع با توجه به شرایط گیاه مشخص میشود؛ بنابراین اگر احساس کردید گیاه شما به کود نیاز دارد در فصول رشد یعنی بهار تا پاییز میتوانید ماهی یکبار آن را کوددهی کنید. کود سه بیست که یک کود مایع رقیق شده است میتواند مورد مناسبی برای تقویت این گیاه باشد.
علاوه بر موارد گفته شده، باید به دما نیز توجه داشته باشید؛ دمای فیکوس باید بین 16 تا 25 درجه باشد که این دما همان دمای اتاق است.
روشهای تکثیر فیکوس
به طور کلی برای تکثیر انواع فیکوس میتوانید از دو روش قلمه برگ و قلمه ساقه استفاده کنید. برای قلمه زدن از طریق برگ فیکوس باید یکی از برگهای شاداب و باطراوت آن را از ساقه جدا کرده و در آب قرار دهید. بعد از اینکه کمی ریشه زد و جان گرفت میتوانید آن را به خاک و گلدان انتقال دهید تا مراحل رشد خود را به درستی طی کند.
برای قلمه زدن از طریق ساقه، باید بخش سالمی از ساقه گیاه خود را انتخاب کرده و آن را به شکل مورب برش دهید. قلمه برش زده باید حداقل یک برگ و سه گره داشته باشد و طولی بین 10 تا 15 سانتی متر داشته باشد. پس از برش زدن، ساقه را 24 ساعت در سایه قرار دهید تا شیره محل برش آن خشک شود. بعد از پایان این زمان میتوانید ساقه خود را در خاک بکارید و شرایط مناسب را برای نگهداری آن فراهم کنید.
مشکلات و بیماریهای و راه حل درمان
به طور کلی ممکن است موارد زیادی برای گیاه شما مشکل ایجاد کنند که با نگهداری درست و اجرای راهحل مناسب میتوانید از نابودی فیکوس خود جلوگیری کنید. در ادامه چند مورد از این مشکلات و راه حل آنها را شرح میدهیم:
- اگر فیکوستان تار عنکبوت بسته یا زرد شده، مشکل احتمالا کنهها هستند که برای جلوگیری از آنها باید رطوبت کافی را برای گیاه خود فراهم کنید. همچنین برای از بین بردن کنهها باید از سموم مخصوص آنها استفاده کنید.
- پنبههای سفید و نرمی که در برخی موارد بر روی برگ شما به وجود میآیند، شپشک آرد آلود هستند که برای از بین بردنشان در صورت زیاد بودن باید از سم مخصوص استفاده کنید.
- اگر برگهای فیکوس شما رو به زرد شدن میروند یا سوخته و قهوهای شدهاند، باید آب، نور و دمایی که برای گیاهتان در نظر گرفتید را مورد بررسی قرار دهید، چرا که زیاد و کم شدن این موارد چنین تاثیراتی بر گیاه دارند.
سخن پایانی درباره انواع فیکوس
در این مطلب درباره فیکوسها، انواع آنها و چگونگی نگهداری فیکوس، تکثیر، حل بیماریها و مشکلاتشان صحبت کردیم. اگر قصد خرید گیاه آپارتمانی همچون فیکوس را دارید، پیشنهاد میکنیم به سایت سارینالند مراجعه کنید. فیکوسهای ما از خانواده الاستیکا هستند که در مطلب به انواع آنها اشاره کردیم. سارینالند فقط مختص خرید گیاهان آپارتمان نیست و مواردی همچون کود و خاک مناسب گیاهان خود را میتوانید از ما تهیه کنید. تمامی محصولات سارینالند از گل گرفته تا کود همگی از محلات میرسند و از بهترین کیفیت ممکن برخوردارند.
با مراجعه به سایت سارینالند میتوانید از بین تنوع وسیع گیاهان آپارتمانی مورد دلخواه خود را انتخاب کنید، آن را با قیمت بسیار مناسب خریداری کرده و سفارش خود را با هزینه ارسال به صرفه درب منزل تحویل بگیرید.
شما هم در خانه خود گلدان فیکوس دارید؟ اگر جواب شما مثبت است خوشحال میشویم نظرتان را درباره این گیاه بدانیم.
- پشتیبانی سارینالند
- 17 خرداد, 1402
- 2167 بازدید