زاموفیلیا

انواع زاموفیلیا: 4 گونه محبوب گیاه زاموفیلیا را بهتر بشناسید!

اگر یکی از طرفدارهای پروپاقرص نگهداری از گل و گیاه آپارتمانی هستید، حتی نام زاموفیلیا یا همان زامیفولیا را شنیدید یا احتمالا یکی از آن‌ها را در آپاتمان، محل کار یا بین گل‌های آپارتمانی‌تان دارید.

اگر مشتاق به دانستن اطلاعاتی کامل درباره زاموفیلیا هستید، در ادامه با ما همراه باشید. در این یادداشت به معرفی این گیاه آپارتمانی پرطرفدار و همیشه‌سبز پرداخته‌ایم.

اگر قصد خرید زاموفیلیا دارید می‌توانید این محصول را از گلفروشی آنلاین سارینالند همراه با %15 تخفیف با کد تخفیف: sarina با قیمت مناسب از طریق لینک زیر خریداری کنید.

زاموفیلیا یکی از آن گیاهان آپارتمانی است که به‌خاطر شرایط آسان نگهداری و مقاومتش نسبت به گیاهان دیگر، به تازه‌کاران نگهداری از گل و گیاهان آپارتمانی پیشنهاد می‌شود.

سرفصل‌های مقاله

معرفی زاموفیلیا

همه انواع گل و گیاهی که این روزها در خانه یا محل کارمان نگهداری می‌کنیم، بومیِ منطقه خاصی هستند که راه‌شان به جغرافیای ما نیز باز شده است و حالا جزو کلکسیون ما هستند. زاموفیلیا نیز همچون سایر گیاهان آپارتمانی، بومیِ آفریقای شرقی است و از اعضای خانواده گیاهان آراسه به شمار می‌رود. از دیگر گیاهان مشابه زاموفیلیا که با هم جزو یک خانواده گیاهی محسوب می‌شوند، می‌توان به اسپاتی، فیلوم فیلودندرون، آگلونما و … اشاره کرد. زاموفیلیا مانند برخی از گیاهانِ دیگر، نام‌های مختلفی دارد که با آن‌ها نیز شناخته می‌شود، ولی اغلب به همین نام زاموفیلیا یا زامیفولیا شهرت دارد. نام‌های دیگری که زاموفیلیا با آن‌ها شناخته می‌شود، عبارت‌اند از: نخل اروید، گیاه همیشگی یا گیاه جاودانگی، گیاه پولادی و چند عنوان لاتین دیگر.

ویژگی‌های زاموفیلیا

همه گیاهان پرطرفدار ویژگی‌های خاصی دارند که باعث می‌شود آن‌ها در فهرست گیاهان دوست‌داشتنی قرار بگیرند و عده زیادی به نگهداری از آن‌ها اقبال نشان بدهند. مثلا سانسوریا به‌دلیل شرایط نگهداری آسانش یا گیاه پتوس به‌خاطر ویژگی بالاروندگی به‌شدت مورد پسند افراد علاقه‌مند به گل و گیاه آپارتمانی هستند. گیاه زاموفیلیا نیز خصوصیات جالب‌توجهی دارد که او را به یکی از محبوب‌ترین گیاهان برای خرید گیاهان آپارتمانی تبدیل کرده است.

اولین ویژگی زاموفیلیا نیازمندی به نور کم است. زاموفیلیاها یکی از بهترین ساکولنت‌های هستند که برای بقا و رشد خود، به نور زیادی احتیاجی ندارد و با نور کم نیز می‌توانند رشد کنند و بالانده به‌نظر برسند. نیاز به نور کم یکی از ویژگی‌هایی است که افراد زیادی به آن توجه می‌کنند. زیرا زندگی شهری و خانه‌های آپارتمان کوچک، به‌دلیل نداشتن نور کافی، فضای مناسبی برای نگهداری از گیاهان با نیاز به نور شدید و مستقیم نیستند. از این رو، افراد علاقه‌مند به نگهداری از گل و گیاه آپارتمانی همواره به‌دنبال انتخاب و خرید گلدان گیاهی هستند که در شرایط کم‌نوری نیز دوام بیاورد و رشد کند.

از دیگر ویژگی‌های زاموفیلیا می‌توان به مقاومت گیاه نسبت به کم‌آبی و خشکی خاک اشاره کرد. این گیاه، نیاز زیادی به مراقبت و حواس‌جمعی همیشگی ندارد. از این رو، می‌تواند یکی از گزینه‌های مناسب برای افراد پرمشغله‌ای باشد که دوست دارند با وجود همه سرشلوغی‌ها و نداشتن زمان کافی، باز هم گوشه سبزی در خانه‌ یا محل کارشان داشته باشند. با وجود مقاومت زاموفیلیا و سازگاری با محیط‌های مختلف، این گیاه همیشه‌سبز است و تحت هر شرایطی، طراوت و تازگی خود را حفظ می‌کند. با توجه به این ویژگی از این گیاه زیبا می‌توان در دکوراسیون حمام، اتاق‌های بدون پنجره و حتی آشپزخانه هم استفاده کرد.

انواع زاموفیلیا

مانند دیگر انواع گیاهان، زاموفیلیا هم دارای گونه‌های مختلفی است که در بعضی ویژگی‌ها مشترک و در بعضی فاکتورها تفاوت دارند. اگر قصد خرید و نگهداری از این گیاه را دارید، ابتدا باید با انواع زاموفیلیا آشنا باشید تا در زمان خرید، بهترین نوع این گیاه را برای خود تهیه کنید. به همین دلیل، این بخش را به معرفی چند گونه بسیار پرطرفدار و زیبا از گیاه زاموفیلیا که در ایران هم یافت می‌شوند، اختصاص داده‌ایم. انواع این گیاه زیبا عبارتند از:

زاموفیلیا بلک

زاموفیلیا بلک

یکی از جالب‌ترین انواع گیاه زاموفیلیا، زاموفیلیا بلک است که با نام کلاغ سیاه هم شناخته می‌شود. شهرت این گونه از گیاه زاموفیلیا به دلیل برگ‌های تیره رنگ آن است. برگ‌های زاموفیلیا بلک، بنفش تیره و سبز بسیار تیره هستند. این گونه از زاموفیلیا نسبتا جدید و یکی از کمیاب‌ترین گونه‌ای این گیاه است. البته برگ‌های این گیاه در ابتدا سبز هستند و به مرور زمان و طی رشد، تغییر رنگ داده و رفته رفته، تیره‌تر می‌شوند. این گیاه برای رشد به نور مناسب نیاز دارد اما آبیاری چندان برای آن مهم نیست و تنها در حد خشک نبودن خاک به آن نیاز دارد.

زاموفیلیا سبز

زاموفیلیا سبز

شناخته شده‌ترین گونه زاموفیلیا که در بیشتر نقاط دنیا یافت می‌شود و بیشتر افراد این گونه را در منزل خود نگهداری می‌کنند، زاموفیلیا است. این گیاه قدیمی‌ترین گونه در خانواده زاموفیلیا نیز هست، به همین دلیل از ارزش گیاه‌شناسی بالایی برخوردار است. زاموفیلیا سبز به نور غیرمستقیم وطولانی علاقه زیادی دارد و در مقابل نیاز به آبیاری چندانی ندارد. کوددهی به رشد بهتر این گیاه کمک می‌کند و رطوبت محیط باید به حدی باشد که برگ‌ها دچار خشکی نشوند.

زاموفیلیا ابلق یا طلایی

زاموفیلیا ابلق

از دیگر انواع زاموفیلیا می‌توان به زاموفیلیا ابلق یا طلایی اشاره کرد. این گونه یکی از جذاب‌ترین انواع گونه‌های گیاه زاموفیلیا است که به دلیل وجود رگه‌های طلایی و برگ‌های بسیار روشن در کنار برگ‌های سبز به این نام شهرت دارد. زاموفیلیا ابلق یکی از زیباترین انواع گیاه زاموفیلیا است، به همین دلیل قیمت بالایی دارد و خاص‌تر است. خوشبختانه این گونه را نیز می‌توان در خانه نگهداری کرد. زاموفیلیا ابلق مانند دیگر گیاهانی که برگ روشن دارند، بیشتر از دیگر انواع خانواده خود به نور خورشید نیاز دارد اما نباید آن را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دارد. آبیاری در این گونه هم به اندازه خشک نماندن خاک نیاز است و آبیاری بیش از اندازه باعث بیماری و آسیب آن می‌شود.

زاموفیلیا کوتوله

زاموفیلیا کوتوله

زاموفیلیا کوتوله یا زامیکرو یکی دیگر از گونه‌های زاموفیلیا است که به دلیل ظاهر و اندازه کوچک‌تر نسبت به دیگر انواع این گیاه، با این نام شناخته می‌شود. ارتفاع این گیاه در صورت رشد کافی و مساعد بودن تمام شرایط نگهداری، نهایت به 50 سانتی‌متر می‌رسد که نسبت به دیگر انواع زاموفیلیا، چندان زیاد نیست. زامیکرو بیشتر به دلیل ابعاد و اندازه کوچک‌تر شناخته می‌شود اما این تنها تفاوت آن با دیگر گونه‌های زاموفیلیا نیست. ضخامت برگ‌ها در زامیکرو نسبت به برگ‌های زاموفیلیا سبز و… کمتر است و در صورتی که شرایط نگهداری کاملا مساعد باشد، گیاه خیلی زود پر شده و گلدانی زیبا برای شما به وجود می‌آورد.

شرایط نگهداری از زاموفیلیا

نگهداری زاموفیلیا

نور مناسب برای نگهداری زاموفیلیا

اگرچه زاموفیلیا یکی از آن گل‌های مقاوم نسبت به شرایط کم‌نور است، اما اگر خانه یا محلی که برای نگهداری زاموفیلیا در نظر گرفته‌اید، داری پنجره جنوبی است، گلدان زاموفیلیا را پشت پنجره قرار دهید. مواجهه با نور غیرمستقیم خورشید، شرایط ایده‌آلی برای گیاه زاموفیلیا است. ناگفته نماند که نور مصنوعی‌ای مانند فلورسنت نیز می‌تواند شرایط خوبی برای رشد گیاه مهیا کند.

خاک مناسب برای نگهداری زاموفیلیا

طبق نظر متخصصان گل و گیاه، خاک کاکتوس می‌تواند خاک مناسبی برای رشد و نگهداری از زاموفیلیا باشد. در واقع هر خاکی که به‌خوبی زهکشی‌شده باشد، خاک مناسبی برای زاموفیلیاست. در ضمن باید به این نکته نیز توجه داشت که باید از وجود منفذ زیر گلدان زاموفیلیا مطمئن شد. وجود این منفذ مانع از تراکم آب و ماندن لابه‌لای ذرات خاک می‌شود و از گندیدگی ریشه جلوگیری می‌کند.

آبیاری مناسب برای نگهداری زاموفیلیا

خاک زاموفیلیا رطوبت را ترجیح می‌دهد، اما آبیاری زیاد نیز باعث پوسیدگی ریشه و برگ‌های آن می‌شود. بهترین زمان برای آبیاری گیاه زاموفیلیا وقتی است که در بین زمان دو آبیاری، سطح خاک کاملا خشک شده باشد.

دما مناسب برای نگهداری زاموفیلیا

زاموفیلیا به گرما علاقه زیادی ندارد. بنابراین در فصل سرما، آن‌ها را نزدیک وسایل گرمایشی نگهداری نکنید. بهترین دما برای نگهداری زاموفیلیا دمای معمولی اتاق یعنی دمایی بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد است.

رطوبت مناسب برای نگهداری زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا علاقه زیادی به رطوبت دارد. اگر محیط نگهداری زاموفیلیا تا حدودی خشک است و رطوبت کافی را ندارد، می‌توانید برای تامین رطوبت، هرچند وقت یک بار گیاه‌تان را غبارپاشی کنید. (با اسپری آب، برگ‌های زامفولیا را مرطوب کنید)

کود مناسب برای نگهداری زاموفیلیا

 فصل رشد گیاه زاموفیلیا که عموما از اوایل بهار تا اواسط تابستان است، بهترین زمان کوددهی به گیاه درنظر گرفته می‌شود. برای کمک به رشد بهتر و مطلوب‌تر گیاه زاموفیلیا می‌توانید در فصل رشد از کود مناسب زاموفیلیا که توصیه متخصصان گل و گیاه است، استفاده کنید.

تغذیه زاموفیلیا با کود مناسب همچنین باعث شادابی برگ‌ها و افزایش پاجوش‌ها نیز می‌شود. 5 کود اصلی زاموفیلیا شامل موارد زیر است: 

برای خرید کود npk مناسب برای انواع زاموفیلیا می‌توانید با کلیک بر روی لینک زیر از طریق گلفروشی آنلاین سارینالند اقدام کنید.

رشد و تکثیر زاموفیلیا

تکثیر زاموفیلیا

طبق گزارش‌ها، زاموفیلیا اغلب بدون آفت است و فرد نگهدارنده را به دردسر آفت‌کُشی و تلاش برای احیا نمی‌اندازد. یکی دیگر از ویژگی‌های این گیاه همیشه‌سبز که ساقه‌هایش حالتی براق دارند و در نگاه اول به نظر می‌رسد که از اسپری براق‌کننده روی آن استفاده شده، این است که زاموفیلیا رشد آرامی دارد. گل زاموفیلیا با این‌که به‌راحتی تکثیر می‌شود، اما رشدی سرعتی ندارد و آرام‌آرام قد می‌کشد. اگر علاقه‌مند به دانستن جزئیات بیشتر درباره سرعت رشد این گیاه هستید، باید بگوییم اگر یک زاموفیلیا با اندازه معمولی (نه کوچک و نه بزرگ را) در گلدانی متوسط بکاریم، این تقریبا بین 60 تا 90 سانتی‌متر رشد خواهد کرد، اما احتمالا رسیدن به چنین رشدی، نیازمند زمانی 8 ساله باشد!

نکته موردتوجه دیگر درباره زاموفیلیا این است که در دسته گیاهانی با قابلیت گل‌دهی قرار می‌گیرد. البته گل‌دهی زاموفیلیا در شرایط آپارتمانی کمی بعید است، اما اگر شرایط خوب و کافی برای رشد و محافظت از گیاه فراهم باشد، دیدن شکوفه گل آن نیز محتمل به‌نظر نمی‌رسد.

سخن پایانی درباره انواع زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا با ویژگی‌های خاص و شرایط نگهداری آسانی که دارد، یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است. اگر قصد دارید که به‌تازگی گیاهی متفاوت به کلکسیون گیاهان خود اضافه کنید، پیشنهاد ما انتخاب و خرید زاموفیلیا است.

  • پشتیبانی سارینالند
  • 14 شهریور, 1400
  • 5192 بازدید

یک دیدگاه برای “انواع زاموفیلیا: 4 گونه محبوب گیاه زاموفیلیا را بهتر بشناسید!”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *