انواع آگلونما

انواع آگلونما: 5 گونه محبوب آگلونما را بهتر بشناسید!

دردسرتان ندهیم! اگر به دنبال یک گیاه همه‌چیزتمام هستید که هم قابلیت گل دادن داشته باشد، هم گیاهی مقاوم و منعطف نسبت به شرایط باشد و هم آن‌قدر تنوع گونه داشته باشد که شما بتوانید از بین چندتا از آن‌ها گونه مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید و هم این‌که جزو گیاهان پرطرفدار آپارتمانی باشد که نگهداری و مراقبت از آن‌ها بسیار ساده است، ما به شما نگهداری و خرید گل آگلونما را پیشنهاد می‌کنیم. گل‌های آگلونما این روزها راه‌شان به خانه‌ها، ادارات و محیط‌های مختلفی باز شده و به یکی از پرطرفدارترین گل و گیاهان آپارتمانی تبدیل شده است. اگر قصد دارید به تازگی گنجینه سبزی برای خودتان مهیا کنید یا گلدان تازه دیگری به جمع گلدان‌های آپارتمانی‌تان اضافه کنید، در ادامه همراه ما باشید. ما در این یادداشت که از مجموعه معرفی‌های گیاهان آپارتمانی محبوب است، قرار است به معرفی آگلونما و انواع پرطرفدار آن بپردازیم.

آنچه که از مطالعه این مقاله می‌آموزید

معرفی گیاه آگلونما

اگر دوست دارید درباره زادگاه این گیاه دوست‌داشتنی یا بهتر بگویم درباره اصالت و وطنش بدانید، باید بگوییم که آگلونما بومی مرداب‌های مناطق شرق جنوب شرق آسیا است و به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری تعلق دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید گیاه آگلونما (aglaonema) که به نام چینی همیشه‌سبز نیز معروف است و با این نام نیز شناخته می‌شود، جزو خانواده آراسه یا همان دسته گل شیپوریان است.

این گیاه محبوب که نگهداری آن برای همه آپارتمان‌نشین‌ها راحت و بدون دردسر است، 40 گونه متنوع دارد که البته همه انواع آن در ایران موجود نیست. نکته جالب توجه در مورد گیاه آگلونما این است که به‌عنوان یک گیاه تصفیه‌کننده محیط نیز شناخته می‌شود. گیاه آگلونما در هر محیطی که حضور داشته باشد، قادر است سموم بنزن و فرمالدئید موجود در هوا را تصفیه کند. از این رو می‌تواند انتخاب خوبی برای نگهداری در محل‌های آلوده و مراکز شهر، صنعتی‌ها و تولیدی‌ها باشد، زیرا علاوه بر زیبایی بصری، در تصفیه هوا و کمتر کردن آلودگی محیط خود نقش بسیار موثر و مهمی دارد.

شکل ظاهری گیاه آگلونما نیز طوری است که مطابق با سلیقه هر فرد و متناسب با هر محیط و دکوراسیونی باشد. گیاه آگلونما ساقه‌های کوتاه و برگ‌هایی دارد که از غلاف بیرون آمده‎اند. این برگ‌ها بیضی‌شکل، نوک‌تیز و خم شده به طرف پایین هستند و البته کمی هم براق به‌نظر می‌رسند که از طریق ساقه‌هایی کوتاه به ریشه اتصال دارند. نکته جالب توجه دیگر درباره شکل ظاهری گیاه آگلونما این است که وسط هر برگ خط محو اما قابل مشاهده‌ای وجود دارد که انگار هر برگ را به دو بخش کاملا مساوی تقسیم کرده است. تفاوت بین انواع گونه‌های آگلونما فقط در رنگ برگ‌هاست و آن‌ها به طور کلی برگ‌های یک‌شکل و یکسانی دارند.

نکته جالب توجه آخر در مورد گیاه آگلونما این است که قابلیت گل‌دهی دارد و اگر شرایط مناسبی برای رشد آن فراهم باشد، در فصل بهار و تابستان شاهد گل آن خواهیم بود. البته گل‌دهی این گیاه در فصل پاییز و زمستان نیز محال نیست، اما امکان و درصد کمی وجود دارد که این گیاه بتواند در فصل پاییز و زمستان نیز، با گلدهی خود، صاحب یا بیننده‌اش را شگفت‌زده کند.

 

در ادامه به معرفی انواع گیاه آگلونما پرداختیم و برخی از ویژگی‌های آن‌ها را مختصر شرح داده‌ایم.

آگلونما قرمز

آگلونما قرمز

اگر اهل نگهداری از گل و گیاه آپارتمانی خاص و منحصربه‌فرد هستید، ما به شما خرید گیاه آگلونما قرمز را پیشنهاد می‌کنیم. این آگلونما برگ‌هایی به رنگ قرمز دارد که رگه‌های سبز در خود دارد. در اصل، رنگ قرمز رنگ غالب برگ‌های این نوع از گیاه آگلونماست. آگلونما قرمز نسبت به سایر آگلونماها به نور بیشتری احتیاج دارد، اما بهتر است در مواجهه با نور مستقیم قرار بگیرد. هرچقدر نور کمتری به آگلونما قرمز برسد، قرمزی خود را از دست می‌دهد.

آگلونما قمه‌ای

آگلونما قمه‌ای

آگلونما قمه‌ای که نام دیگر آن آگلونما کاتالاس است، همان‌طور که از نام آن برمی‌آید شکل ظاهری متفاوتی دارد. این آگلونما چون کشیده است و نوک برگ‌ها تیز است، شبیه قمه به‌ نظر می‌رسد! در گل آگلونما قمه‌ای برگ‌ها به رنگ سبز، سفید و شیری هستند. البته رگه‌هایی نیز روی سطح برگ‌ها دیده می‌شود. لازم به ذکر است که لبه‌های هر برگ گیاه آگلونما نیز نواری وجود دارد که به رنگ سبز تیره است.

آگلونما بلک

آگلونما بلک

آگلونما بلک یکی از گیاهان پرطرفدار است که افراد زیادی مایل به خرید و نگهداری از آن هستند. یکی از دلایل محبوبیت آگلونما بلک نیازمندی آن به نور کم است. از آنجا که این گونه از آگلونما برگ‌هایی به رنگ تیره دارد، نسبت به بقیه انواع آگلونما که برگ‌های سبز روشن دارند، به نور کمتری برای رشد احتیاج دارند. از این رو، کسانی که آپارتمان‌نشین هستند یا محیط مورد نظرشان نور کافی برای نگهداری از گل و گیاه آپارتمانی را ندارد، می‌توانند با خیال راحت آگلونما بلک را انتخاب کنند.

آگلونما سفید یا برفی

آگلونما سفید

همان‌طور که از نام این نوع آگلونما مشخص است، شما با گیاهی مواجه هستید که برگ‌های سفیدی دارد. از این رو به برفی نیز شهرت دارد. البته ناگفته نماند که گیاه آگلونما سفید با نام آگلونما هلندی نیز شناخته می‌شود اما این نام زیاد رایج نیست و از نام‌های کمتر شناخته شده است. اگر قرار باشد درباره شکل ظاهری این نوع از آگلونما توصیفی ارائه کنیم، باید بگوییم که بستر سبزرنگی را در نظر بگیرید. حالا خیال کنید روی این بستر سبز، برف باریده است و جز چند نقطه سبز رنگ بقیه سطح برگ، کاملا پوشیده از برف است. بنابراین اگر به دنبال یک گیاه خاص برای دکوراسیون خانه، محل کار و… هستید از خرید آگلونما سفید غافل نشوید. این گیاه چشمگیر فضای مورد نظر شما را با شکل ظاهری و رنگ متفاوتش تغییر می‌دهد. ذکر این نکته نیز ضروری است که برای نگهداری از این گیاه باید به نیاز آن به نور زیاد توجه داشت. آلونما سفید برای حفظ و دوام رنگ خود نیازمند نور مطلوب و کافی است. پس اگر محیط کم‌نوری دارید، سراغ خرید آگلونما برفی نروید. زیرا در کم‌نوری طراوت و رنگ متفاوت خود را از دست می‌دهد.

[irp posts=”3320″ name=”آگلونما سفید: نکاتی از نگهداری تا روش تکثیر”]

آگلونما ملکه نقره‌ای

آگلونما نقره‌ای

از آنجا که آگلونما ملکه نقره‌ای رنگی منحصربه‌فرد و متفاوت دارد، نام ملکه نقره‌ای برازنده آن است. این نوع از آلگونما شاخ و برگ‌های نقره‌ای و سبزی دارد. البته رنگ نقره سطح برگ‌ها نسبت به رنگ سبز غالب‌تر است. آگلونما ملکه نقره‌ای به نور زیادی احتیاج ندارد، بنابراین نباید نگران میزان نوری مورد نیازش باشید. اما این آگلونما چون ملکه است، نباید در سرما باشد! سرما زیبایی آن را دگرگون می‌کند.

شرایط نگهداری از انواع آگلونما

نگهداری آگلونما

بعد از معرفی 5 نوع از بهترین انواع آگلونما قصد داریم، درباره شرایط اعضای این خانواده سبز توضیح مختصری بدهیم.

نور لازم برای آگلونما

گیاه آگلونما یک گیاه قانع است. دلیلش این است که به نور کمی احتیاج دارد و بسیار مناسب نگهداری در آپاتمان و مکان‌هایی است که نور زیادی ندارند. انواع آگلونما که دارای برگ‌های تیره هستند، بدون نور هم می‌توانند به رشد خود ادامه دهند. اگر قصد خرید یا نگهداری از انواع آگلونماهایی را دارید که برگ‌هایی با رنگ متفاوت و روشن‌تر از برگ‌های تیره دارند، باید بدانید که نور کم برای آن‌ها نیاز است. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که گلدان آلونما را نباید در معرض مستقیم نور خورشید قرار داد.

آب لازم برای آگلونما

خاک انواع گیاه آگلونما نباید در فصل تابستان به هیچ عنوان خشک شود. بنابراین هفته‌ای یک یا دو بار به گیاه‌تان آب بدهید. اسپری کردن آب روی برگ‌های آگلونما نیز رطوبت مورد نیازش را فراهم می‌کند. در فصل زمستان و پاییز نیز آبیاری آگلونما را کاهش دهید و بعد از دو یا سه هفته گیاه را از آب سیراب کنید.

خاک لازم برای آگلونما

طبق توصیه کارشناسان گل و گیاه، خاک برگ بهترین خاک برای رشد و نمو انواع آگلونماست. از طرفی باید به زهکشی خاک نیز توجه شده باشد. همچنین لازم است زیر گلدان گل آگلونما منفذی برای خروج آب وجود داشته باشد تا سلامت گل وعدم گندیدگی و پوسیدگی ریشه تضمین شود. حواس‌تان باشد که خاک آگلونما باید ph اسیدی نیز داشته باشد.

با توجه به توضیحات بالا احتمالا شما نیز به این نتیجه رسیده‌اید که مراقبت و نگهداری از آگلونما دردسر زیادی ندارد و به راحتی می‌توانید از عهده آن بربیایید. با توجه به این‌که نگهداری از این گیاه سهولت زیادی دارد، شاید مشتاق به دانستن چگونگی تکثیر آگلونما نیز هستید. در ادامه ما به این موضوع اشاره کرده‌ایم.

تکثیر گیاه آگلونما

همین اول باید به شما بگوییم که عموما تکثیر آگلونما توسط پرورش‌دهندگان خانگی و افرادی که یک گلدان آگلونما در خانه دارند، انجام نمی‌شود. تکثیر این گیاه شرایط خاص خودش را دارد که عموما تکثیرکنندگان متخصص در گلخانه‌ها قادر به انجام آن هستند. با این حال تقسیم گیاه غیر ممکن نیست. شما می‌توانید شاخه‌های جدایی را که به طور مستقل از درون خاک رشد کرده‌اند، بیرون بیاورید و در گلدان تازه‌ای بکارید. بهترین روش تکثیر گیاه آگلونما در خانه از طریق روش تکثیر است.

مهم‌ترین بیماری‌های گیاه آگلونما و درمان آن

بیماری‌های آگلونما

گیاه نیز مانند هر موجود زنده‌ای می‌تواند دچار بیماری و مشکلات خاص خودش شود. ادامه این مطلب درباره بیماری انواع آگلونماست.

لوله شدن برگ‌های آگلونما

لوله ‌شدن یا پیچ خوردن برگ‌های آگلونما نشانه خشکی هواست. از آنجا که آگلونما به طوبت علاقه دارد، اگر با خشکی هوا مواجه شود، برگ‌های آن شکل ظاهری خود را از دست می‌دهند. برای درمان بیماری لوله شدن برگ‌ها یا جلوگیری از بروز آن باید گیاه آگلونما را غبارپاشی کنید.

خشک و زرد شدن برگ‌های آگلونما

خشک شدن و زرد شدن برگ‌های آگلونما نشانه کم‌آبی و عدم آبیاری به‌موقع گیاه است. شما در فصل‌های گرم و سرد سال باید تعداد دفعات آبیاری گیاه آگلونما را کم یا زیاد کنید تا از خشکی یا گندیدگی برگ‌ها جلوگیری شود.

آویزان شدن برگ‌های آگلونما

اگر برگ‌های آگلونما آویزان شده‌اند، اما رنگ‌ برگ‌ها تغییر نکرده باشد باید چند احتمال را در نظر بگیریم. سرد بودن هوا، بی‌آبی و کم‌آبی، تعداد زیاد برگ‌ها و کوچک بودن گلدان از دلایل اصلی آویزان شدن برگ‌های آگلونما هستند. 

زرد شدن برگ‌های زیرین آگلونما

 زرد شدن برگ‌های قدیمی و برگ‌هایی که در زیر قرار دارند، نشانه کمبود مواد مغذی خاک است. در این صورت شما باید از کود مناسب برای تقویت خاک و روبه‌راه شدن گیاه آگلونما استفاده کنید.

زرد شدن نوک برگ‌های آگلونما

اگر شاهد زرد شدن نوک برگ‌های گیاه آگلونمای خود بودید، باید بدانید که دلیل این بیماری، چیزی نیست جز آبیاری بیش از حد. همان‌قدر که کم‌آبی، رشد گیاه را مختل می‌کند، آبیاری بیش از حد نیز طراوت و تازگی گیاه را به خطر می‌اندازد و موجب این بیماری می‌شود. برای درمان این بیماری باید برای آبیاری برنامه‌ریزی داشت وگیاه را بیش از اندازه مورد نیازش آبیاری نکرد.

سخن پایانی درباره انواع آگلونماها

با توجه به این‌که ما در این مقاله بهترین 5 نوع از بهترین و محبوب‌ترین و منحصربه‌فردترین انواع آگلونما اشاره کردیم و قبل از معرفی انواع آن درباره این گیاه مهاجرت‌کرده از جنوب شرقی آسیا هم توضیح دادیم و از شرایط آسان نگهداری و مراقبت از گیاه گفتیم، امیدواریم به‌اندازه کافی برای خرید و نگهداری از این گیاه همشه سبز که بدون خزان است و همیشه می‌توان از تماشای آن حظ کرد، ترغیب و تشویق شده باشید.

  • پشتیبانی سارینالند
  • 5 مهر, 1400
  • 3878 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *