تکثیر آگلونما

تکثیر آگلونما | با 4 روش تکثیر آگلونما بیشتر آشنا شوید

تکثیر آگلونما یکی دیگر از دغدغه افرادی است که این گیاه همیشه سبز چینی را انتخاب کرده و به انواع یکی از گل و گیاهان آپارتمانی خود پذیرفته‌اند. چگونگی رشد و تکثیر یک گیاه، از همان آغار نگهداری وجود دارد. افرادی که سرسپرده مراقبت و نگهداری از انواع آگلونما هستند، انتظار می‌کشند تا بعد از رشد مطلوب و ازدیاد ساقه‌ها و برگ‌ها به شکل‌های گوناگونی، گل آگلونما خود را تکثیر کنند. فرقی ندارد که شما صاحب کدام نوع از آگلونما هستید؛ آگلونمای سفید دارید یا آگلونمای قرمز؛ ما در این مقاله به روش‌های معمول و رایج تکثیر آگلونما می‌پردازیم که با آگاهی از آن‌ها می‌توانیم هر گل آگلونمایی را به روش حرفه‌ای تکثیر کنید. در ادامه ما از روش‌ها آسانی گفته‌ایم که به کمک آن‌ها می‌توانید انواع آگلونمای خود را بدون دردسرهای مرسوم، تکثیر کنید. با ما همراه باشید.

اگر هم قصد خرید گیاهان آپارتمانی ارزان را دارید می‌توانید انواع گل و گیاه آپارتمانی را از گلفروشی آنلاین سارینالند همراه با 15% تخفیف با کد تخفیف: sarina با قیمت مناسب از طریق لینک زیر خریداری کنید.

سرفصل‌های مقاله

روش تکثیر آگلونما با قلمه

تکثیر آگلونما قلمه

یکی از پرکاربردترین و رایج‌ترین روش‌ تکثیر آگلونما، تکثیر از طرق قلمه است. عموما از طریق قلمه زدن می‌توان گیاهان بسیاری را تکثیر کرد که آگلونما نیز یکی از آن‌هاست. اگر قصد دارید که با این روش گیاه آگلونمای خود را تکثیر کنید، لازم است در مرحله اول یک ساقه محکم را که کاملا رشد کرده و از هر حیثی سالم است، انتخاب کنید. موقع انتخاب حواس‌تان باشد که به سراغ ساقه‌ای نروید که کمی پلاسیده است یا زرد شده. اگر قرار باشد که گیاه تازه شما سالم و باطراوت رشد کند، باید قلمه‌ای که انتخاب می‌کنید هم، همان ویژگی‌ها را داشته باشد.

در مرحله دوم، بعد از انتخاب ساقه‌های مناسب، با یک چاقوی تیز، آن‌ها را به قسمت‌های 4 تا 5 سانتی متری تقسیم کنید و بعد بِبُرید. در مرحله سوم بعد از این‌که خاک مناسبی با PH مناسب و سرشار از مواد مغذی تهیه کردید، یک‌سوم این ساقه‌ها را درون خاک بکارید. بعد از کاشتن قلمه لازم است که گل آگلونما را آبیاری کنید. شما بعد از چند هفته از تکثیر گیاه آگلونما به روش قلمه، شاهد قد کشیدن، برگ‌دهی و رشد آگلونما خواهید بود. بعد از این‌که مطمئن شدید، قلمه‌های شما به خوبی در دل خاک ریشه دوانده‌اند، می‌توانید آن‌ها را به گلدان بزرگ‌تری منتقل کنید.

روش تکثیر قلمه آگلونما در آب

تکثیر آگلونم در-آببرای تکثیر گیاه آگلونما در آب یا همان نگهداری قلمه‌ها در آب به‌ جای خاک شما باید طبق مراحلی که در بالا گفته شد، عمل کنید. اما به جای مرحله کاشتن در خاک، باید آن‌ها را درون تنگ شیشه‌ای آب قرار دهید تا به مرور شاهد ریشه زدن آن‌ها باشید. البته در روش تکثیر قلمه در آب، باید هر چند وقت یک بار آب قلمه‌ها را تعویض و ترجیحا از آب جوشانده‌ شده و بدون املاح استفاده کنید. بسیاری از متخصصان گل و گیاه و افراد باتجربه در این زمینه، تکثیر آگلونما و انواع گیاهان را از قلمه زدن در آب توصیه نمی‌کنند، زیرا آب باعث تضعیف ریشه می‌شود. اما قلمه زدن در خاک، شما را نسبت به این‌که قلمه شما دارای ریشه قوی و محکمی است، مطمئن می‌کند.

روش تکثیر آگلونما از طریق تقسیم کردن بوته

تکثیر آگلونما تقسیم بوته

تکثیر گیاه آگلونما از طریق تقسیم بوته نیز یکی دیگر از روش‌های رایج برای رشد و تکثیر گیاه است. در این روش، لازم است شما بوته گیاه آگلونما را از خاک بیرون بیاورید. در مرحله بعد، بعد از تمیز کردن ریشه و جدا کردن ذرات خاک اضافه از آن، جوانه‌های تازه گیاه را از آن جدا کنید. برای جدا کردن جوانه‌ها می‌توانید از چاقو و قیچی استفاده کنید. در این مرحله، حواس‌تان باشد که هنگام استفاده از چاقو یا قیچی، به بخش‌های دیگر گیاه آگلونما، آسیبی وارد نشود. ذکر این نکته نیز ضروری است که بهترین زمان تکثیر گیاه آگلونما از طریق تقسیم بوته، از اواسط فصل بهار تا اوایل فصل تابستان است. اگر هر روش تکثیر را در زمان مناسب خودش انجام دهید، شاهد نتیجه بهتر و موفق‌تری خواهید بود.

زمان جدا کردن جوانه تازه و سالم نیز به این نکته دقت کنید که دارای ریشه و حداقل دو برگ باشد. چنین جوانه‌ای برای قلمه زدن بسیار ایده‌آل است و به خوبی تکثیر می‌شود. بعد از این‌که جوانه‌های خوب و مرغوبی از بوته گیاه آگلونما جدا کردید، آن‌ها را در خاک مناسبی که از قبل تهیه کرده‌اید، بکارید. بعد از کاشتن جوانه‌ها و برای تسریع فرایند رشد و ریشه زدن آن‌ها می‌توانید، روی هر جوانه را با یک کیسه پلاستیک بپوشانید. البته کیسه‌ها باید دارای منفذ و سوراخ‌هایی باشند که جریان هوا از بین آن‌ها امکان‌پذیر باشد. در صورت نگهداری و مراقبت از جوانه‌ها به بهترین شکل، آن‌ها به زودی در خاک ریشه می‌زنند. البته باید این نکته را بدانید که مدت زمان ریشه زدن اغلب بین چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد. بنابراین اگر ریشه زدن گیاه آگلونمای شما طول کشید، نگران نباشید. در عوض شرایط لازم برای رشد گیاه را فراهم کنید.

روش تکثیر آگلونما از طریق بذر

تکثیر آگلونما از طریق بذر، روش مرسوم و رایجی نیست، اما انجام می‌شود. در روش تکثیر آگلونما از طریق بذر که عموما در فصل بهار و به ویژه اواخر این فصل برای انجام آن اقدام می‌شود، هر وقت که آگلونما به مرحله گلدهی رسید، میوه‌هایی نیز تولید می‌کند. شما می‌توانید این میوه‌ها را که به رنگ قرمز هستند، برای تکثیر یک گیاه جدید آگلونما استفاده کنید. در واقع شما با کاشتن این میوه‌های قرمزرنگ که حکم بذر را دارند، بعد از مدتی صاحب گیاه جدید آگلونما خواهید شد. 

سخن پایانی درباره تکثیر آگلونما

تکثیر آگلونما بعد از خرید و مراقبت از انواع آگلونما دغدغه افراد زیادی است که در تلاش برای افزایش تعداد گل‌های دوست‌داشتنی و مورد علاقه‌شان هستند. اگر هنوز موفق به تکثیر گل آگلونما خود نشده‌اید، می‌توانید از طریق یکی از روش‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم و با توجه به شرایط و محل نگهداری آگلونما برای شما راحت است، اقدام به تکثیر کنید. این نکته را هم یادآور شویم که اگر در تجربه اول‌تان برای تکثیر یک گیاه یا گیاه آگلونما موفق نبودید، ناامید نشوید. نگهداری از گل آگلونما و تکثیر آن، نیازمند آزمون و خطا و یاد گرفتن است. اگر برای بار اول، تکثیر شما از طریق قلمه زدن یا کاشت بذر و… موفق نبودید، مراحل‌تان را یک بار دیگر بررسی کنید تا ببینید اشکال کارتان کجاست.

اگر شما هم طرفدار گیاهان آپارتمانی هستید و خرید اینترنتی گل و گیاه آپارتمانی ارزان را دارید گلفروشی آنلاین سارنالند با داشتن بیش از 60 مدل گیاه آپارتمانی یک انتخاب مناسب است و اگر شما هم تجربه موفق یا ناموفق تکثیر آگلونما را دارید، آن را از طریق بخش نظرات با من و بقیه مخاطبان به اشتراک بگذارید.

  • پشتیبانی سارینالند
  • 14 مهر, 1400
  • 5789 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *