مشکلات آگلونما

بیماری‌ها و مشکلات گل آگلونما + درمان

بیماری و مشکلات گل آگلونما احتمالا دغدغه افراد زیادی باشد که در کلکسیون گیاهان آپارتمانی خود، یک یا چند نوع از آن را دارند و نگران سلامت گیاه آگلونمای خود هستند. تمام زیبایی و چشم‌نوازی هنگام تماشای گیاه آگلونما زمانی است که گل خود را در نهایت سلامت و شادابی ببینیم. اگر حفظ طراوت همیشگی گیاه آگلونما و انواع آن برایتان مهم است، این مقاله برای شماست. حتی اگر هنوز هم گیاه آگلونما را به کلکسیون سبز خانه‌تان اضافه نکرده‌اید، باز هم مطالعه این مقاله به شما کمک خواهد کرد که یکی از بهترین نگهدارنده‌های این گیاه باشید و به خوبی از عهده مراقبت این گل منحصربه‌فرد بربیایید.

ما در ادامه به معرفی انواع بیماری و مشکلاتی پرداخته‌ایم که می‌تواند گل آگلونما را درگیر کند و طراوت و شادابی دور کند. ما در این بخش علت بیماری و مشکلات گل آگلونما را هم توضیح داده‌ایم. البته به راه‌های درمان هم اشاره کرده‌ایم که برای برگرداندن سلامتی گیاه‌تان به کمک شما خواهد آمد.

سرفصل‌های مقاله

زرد شدن برگ آگلونما

زرد شدن برگ آگلونما

زرد شدن برگ گیاهان یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که آن‌ها را درگیر می‌کند. زرد شدن برگ آگلونما نیز یکی از مشکلات رایج این گیاه است. علت زرد شدن برگ‌های آگلونما به‌خصوص در قسمت‌های پایینی گیاه یعنی برگ‌های زیرین به دلیل آبیاری بیش از اندازه گیاه و دمای پایین محل نگهداری گلدان آگلونما است. برای این که زرد شدن برگ‌های گیاه شما ادامه پیدا نکند، لازم است که آبیاری گیاه را کمتر کنید و گلدان‌تان را به مکانی منتقل کنید که هوای گرم‌تری دارد.

پژمردگی و بیحالی برگ آگلونما

پژمردگی برگ آگلونما

یکی دیگر از بیماری‌های رایج بین انواع گیاه آگلونما پژمردگی برگ‌های آن است. پژمردگی برگ آگلونما می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، نظیر:

  • دمای پایین محیط نگهداری
  • مناسب نبودن خاک و نداشتن مواد آلی برای تغذیه گیاه
  • تعداد زیاد برگ‌ها
  • کوچک بودن گلدان
  • آسیب‌دیدگی ریشه
  • کم‌آبی

با برطرف کردن هر کدام از مشکلات بالا، گیاه شما به شرایط عادی و رشد باز خواهد گشت و برگ‌ها حالتی شاداب گذشته را تجربه می‌کنند. برای رفع هر یک از مشکلاتی که در بالا اشاره شد، می‌توانید از یک متخصص گل و گیاه آپارتمانی نیز مشورت بگیرید.

لکه‌های سفید روی برگ آگلونما

لکه سفید روی آگلونما

اگر روی برگ گیاه آگلونما لکه‌های سفید پنبه‌مانندی دیدید، نشان‌دهنده این است که گیاه شما دچار آفتی به نام شپشک آرد آلو شده است. برای درمان بیماری شپشک آرد آلو باید از یک سم حشره‌کش مناسب استفاده کنید. عموما هر چهارده روز یک بار باید طبق دستورالعمل استفاده که روی محلول قید شده و راهنمایی کارشناس گل و گیاه، روی برگ‌های گیاه آگلونما سمپاشی شود تا بعد از مدتی شاهد برطرف شدن این لکه‌های سفید رنگ باشید.

آویزان شدن برگ‌ آگلونما

آویزان شدن برگ‌ها

هر گاه شاهد آویزان شدن برگ‌های آگلونما بودید و این حالت طوری بود که انگار برگ‌ها خود را انداخته‌اند، علت این بیماری می‌تواند چند چیز باشد. تعداد زیاد برگ‌های گل آگلونما نسبت به گلدانی که در آن قرار دارد، آسیب دیدن ریشه گیاه و ضعیف شدن آن، کم آبی گیاه آگلونما و دمای پایین محل نگهدای و… می‌توانند جزو علل شایع آویزان شدن برگ آگلونما باشند.

اگر تعداد برگ‌ها بیشتر از ظرفیت گلدان است، حتما گلدان آگلونما را تعویض کنید تا گیاه در بستری مناسب‌تر و بدون محدودیت به رشد خود ادامه بدهد. آسیب دیدگی ریشه هم ممکن است به دلیل تعویض گلدان و بیرون آوردن ریشه از خاک باشد. بعد از آسیب دیدگی ریشه، کار شما سخت‌تر خواهد بود و باید بیشتر مراقبت گیاه اگلونما باشید. کم آبی گیاه را هم با آبیاری به‌موقع جبران کنید. اگر هم احساس می‌کنید که گیاه شما در محیط سردی قرار دارد، آن را به جای گرم‌تری منتقل کنید.

لوله شدن برگ آگلونما (پیچ خوردن برگ‌های گیاه)لوله شدن آگلونما

لوله شدن برگ آگلونما یا همان پیچ خوردن برگ‌ها یکی دیگر از بیماری‌های شایع گیاه است که می‌تواند زیبایی و چشم‌نوازی گیاه را به خطر بیندازد. طبق نظر کارشناسان گل و گیاه آپارتمانی کمبود رطوبت، کمبود مواد مغذی خاک و دچار آفت شدن و… می‌تواند از دلایل مهم برای بروز این بیماری یا عارضه باشد. در صورتی که کمبود رطوبت و خشکی هوا علت اصلی لوله شدن برگ آگلونما باشد، تامین رطوبت مورد نیاز گیاه می‌تواند آن را به حالت عادی و سلامت خود برگرداند. غبارپاشی و ساخت جزیره از روش‌های مرسوم برای تامین رطوبت نیاز گیاه در صورت خشکی هواست.

ایجاد لکه‌های قهوه روی برگ آگلونما

لکه شدن برگ

ایجاد لکه‌های قهوه‌ای دایره مانند روی برگ آگلونما می‌تواند نشان‌دهنده دو عامل باشد. یکی سوختگی به‌ خاطر تابش نور آفتاب و دیگری به دلیل آلودگی‌های محیط. اگر شما در زمان تابش مستقیم نور خورشید، گیاه آگلونما خود را غبارپاشی کنید، تابش نور خورشید روی قطرات آب می‌تواند موجب ایجاد سوختگی شود. نگهداری از گلدان در محیطی که آلودگی هوای زیادی دارد یا قرار دادن گیاه در آشپزخانه و نزدیک گاز نیز می‌تواند موجب ایجاد چنین لکه‌های قهوه‌ای روی برگ آگلونما شود.

سبز شدن برگ‌های آگلونما قرمز

سبز شدن آگلونما قرمز

انواعی از آگلونما برگ‌هایی غیر رنگ سبز نظیر صورتی، قرمز، سفید و… دارند. وقتی برگ‌های یکی از انواع این آگلونما به مرور زمان رنگ خود را از دست داد و سبز شد یا این‌که برگ‌های تازه همگی به رنگ سبز بودند، باید بدانید که کمبود نور خورشید علت سبز شدن برگ آگلونماهای رنگی است. بنابراین گیاه آگلونما خود را در محیطی قرار دهید که مطمئن هستید، به میزان کافی، نور خورشید را دریافت خواهد کرد.

سخن پایانی درباره مشکلات آگلونما

ما در این نوشتار در تلاش بودیم تا به مهم‌ترین و شایع‌ترین مشکلات و بیماری گیاه آگلونما بپردازیم. همچنین، مهم‌ترین مشکلاتی را مطرح کنیم که نگهدارندگان و علاقه‌مند به گل و گیاه آپارتمانی در مورد آگلونما با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند. اگر شما هم تجربه چنین بیماری‌ها و مشکلاتی را در خصوص گیاه آگلونما دارید یا با روش‌هایی غیر از روش‌هایی که از آن‌ها نام بردیم، گیاه‌تان را به سلامتی برگرداندید، درباره آن‌ها برای ما بنویسید.

  • پشتیبانی سارینالند
  • 28 آذر, 1400
  • 2931 بازدید

یک دیدگاه برای “بیماری‌ها و مشکلات گل آگلونما + درمان”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *