مشکلات سانسوریا

بیماری‌ها و مشکلات سانسوریا

بیماری سانسوریا؛ این دغدغه‌ای است که می‌تواند هر صاحب گل‌ و گیاه و هر نگهدارنده‌ای را نگران و دچار اضطراب کند. زیرا بیماری گیاهان نیز، همچون سایر موجودات زنده، غریب و دور از ذهن نیست و همه آن‌هایی که دل در گروِ این موجودات سبزرنگ دارند و برای مراقبت و نگهداری از آن‌ها تلاش می‌کنند، از بیماری و رشد نکردن آن‌ها غمگین و دچار اضطراب می‌شوند؛ چراکه تمام تلاش‌های خود را بدون سرانجام و نتیجه مطلوب می‌بینند. ما در این یادداشت از مجموعه یادداشت‌هایی که درباره انواع سانسوریا بود، قصد داریم به مشکلات سانسوریا و انواع بیماری آن بپردازیم. اگر قصد خرید سانسوریا را دارید یا صاحب یکی از انواع سانسوریا هستید، در ادامه همراه ما باشید.

همان‌طور که در یادداشت‌های قبلی اشاره کردیم، سانسوریا یکی از آن گیاهان مقاوم و با دوامی است که در شرایط مختلف توان رشد و حفظ زیبایی‌اش را دارد، بنابراین خیلی کم دچار مشکل و بیماری می‌شود. اما بیماری سانسوریا و مشکلات انواع آن، امری نامحتمل نیست. شرایط نامطلوب نگهداری و بی‌دقت نسبت به عوامل تاثیرگذار در رشد آن، می‌تواند موجب مشکلات سانسوریا شود. در ادامه، به معرفی مشکلات و بیماری‌های رایج سانسوریا پرداخته‌ایم.

علت زرد شدن و کمرنگ شدن برگ‌های سانسوریا چیست؟

اگر بعد از مدتی شاهد زرد شدن یا کمرنگ شدن نوار طلایی‌رنگ لبه‌های سانسوریا ابلق شدید، به احتمال زیاد گیاه شما دچار کم‌نوری یا از بین رفتن مواد آلی و مغذی خاکش شده است. با این‌که گیاه سانسوریا به نور زیادی احتیاج ندارد و در نیم‌سایه هم می‌تواند به رشدش ادامه دهد، اما دور بودن از نور نیز می‌تواند باعث بیماری سانسوریا و زرد شدن برگ‌های آن شود. برای درمان بیماری زردی برگ‌های سانسوریا، آن را به پشت پنجره یا محلی که نورگیر است، منتقل کنید. بعد از این کار، اگر برگ‌های سانسوریا همچنان زرد ماند و رو به بهبودی نرفت، درصدد تعویض خاک یا استفاده از کود بربیایید. خالی شدن خاک از مواد مغذی می‌تواند رشد و طراوت برگ‌های سانسوریا را متوقف کند. با مشورت از یک متخصص گل و گیاه و فروشندگان کود‌های طبیعی و مصنوعی می‌تواند، این مشکل گیاه‌تان را برطرف کنید.

علت سیاه و آبکی شدن برگ‌های سانسوریا چیست؟‌

آبکی شدن یا همان حالت لیچی برگ‌های سانسوریا نشان‌دهنده دمای پایین و سرمایِ خارج از توان سانسوریا است. در فصل‌های سرد سال باید از گذاشتن گلدان سانسوریا پشت پنجره و در فضایی که در شب رو به سردی می‌رود، خودداری کرد، زیرا این کار باعث سرمازدگی برگ‌های سانسوریا می‌شود. سیاه شدن برگ‌های سانسوریا نیز نشان از گرمازدگی و دمای بیش از حدی دارد که از محدوده طاقت سانسوریا خارج است. جدا دن برگ‌ها از قسمت پیاز گیاه و خم‌شدن بخش بالایی برگ‌ها نیز نشان‌دهنده تاثیرات گرما بر گیاه سانسوریا است. برای درمان این مشکل، گیاه را از محیط گرمی که باعث پختگی و سیاه شدن برگ‌ها شده، یا از قرار گرفتن در محل مقابل نور شدید آفتاب دور کنید، و به محیطی امن با دمای متعادل انتقال بدهید.

علت لوله شدن برگ سانسوریا چیست؟

لوله شدن برگ سانسوریا و از شکل افتادن آن می‌تواند، دو دلیل داشته باشد؛ یکی رطوبت و یکی دما. سانسوریا جزو گیاهانی است که در شرایط متعادل می‌تواند به رشد خود ادامه دهد. بنابراین اگر هر شرایطی از حد تعادل و تناسب خارج شود، می‌تواند موجب بیماری سانسوریا شود. بهترین دما برای مکان نگهداری سانسوریا، دمای بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد است. دمای زیر 10 یا بالای 25 درجه سانتی‌گراد می‌تواند باعث لوله شدن برگ سانسوریا شود. در فصل‌های سرد از قرار دادن گلدان سانسوریا در محیط‌های بیرون و پشت پنجره پرهیز کنید. در فصل‌های گرم نیز سانسوریا را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. رطوبت کم یا زیاد محیط هم می‌تواند باعث لوله شدن برگ سانسوریا شود. محیط‌های کاملا خشک یا دارای رطوبت زیاد هم باعث لوله شدن برگ سانسوریا می‌شود.

علت قهوه‌ای شدن برگ‌های سانسوریا چیست؟ چرا نوک برگ سانسوریا خشک می‌شود؟

خشک و قهوه‌ای شدن  برگ‌ها به‌ویژه خشک شدن قسمت بالایی برگ‌های سانسوریا و نوک آن، دلیلی ندارد جز نور بیش از حد و تشنگی زیاد. خشک شدن و رنگ قهوه‌ای برگ‌ها نشانه سوختگی و تشنگی است. بنابراین هرگاه نوک خشک‌شده و قهوه‌ای شدن برگ سانسوریا توجه شما را جلب کرد، احتمال این را بدهید که سانسوریا در معرض آفتاب شدیدی قرار دارد که گرمای آن برای گیاه آزاردهنده است. از طرفی هم کم‌آبی و فواصل طولانی بین آبیاری گیاه می‌تواند باعث خشک شدن برگ‌ها، به‌ویژه خشک شدن نوک برگ‌ها شود.

علت نرم شدن و ریختن برگ‌های سانسوریا چیست؟

نرم شدن و رختن برگ‌های سانسوریا نیز اغلب به‌دلیل آبیاری بیش از حد و افراط در کود دادن است. برای پیشگیری از این مشکل، بهتر است تا وقتی که گل سانسوریا نیاز به آبیاری ندارد، از آب دادن به آن پرهیز کنید. برای آگاهی از بهترین زمان آبیاری سانسوریا، به رطوبت سطح خاک توجه کنید. اگر سطح خاک به اندازه کافی خشک بود، می‌توانید به گیاه‌تان آب بدهید. کوددهی به خاک نیز باید در فواصل طولانی انجام شود. برای جلوگیری از نرم شدن و ریختن برگ‌های سانسوریا باید کوددهی در فصل زمستان را فعلا متوقف و در فصل تابستان نیز فاصله بین هر بار کوددهی را افزایش بدهید. پس از مدتی، برگ‌های سانسوریا سفت می‌شود و سلامت خود را به‌دست می‌آورد.

دلیل خم شدن برگ‌های سانسوریا چیست؟

اولین دلیل خم شدن، افتادن و کج شدن برگ‌های سانسوریا این است که گیاه در عمق مناسبی از خاک کاشته نشده است. در نتیجه، پیاز گیاه ضعیف شده و توان نگه داشتن آن را ندارد. برای حل کردن این مشکل باید از کاشت محکم و مناسب سانسوریا در دل خاک مطمئن بود. آبیاری بیش از اندازه و سرمای زیاد نیز می‌تواند دلیل ضعیف شدن پیاز برگ‌ها و خم شدن آن‌ها باشد. برای همین باید تا مدتی از آبیاری پشت سر هم خودداری کرد و گیاه را به مکان مناسب با دمای متعادل انتقال داد. کوددهی بیش از حد در فصل‌هایی که گیاه نیازمند به کوددهی نیست هم می‌تواند دلیل خم شدن برگ‌های سانسوریا باشد.

  • پشتیبانی سارینالند
  • 6 خرداد, 1400
  • 1772 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *