مشکلات و بیماریهای زاموفیلیا بلک

زاموفیلیا جزو سرسختترین گیاهان زینتی است که در صورت نگهداری صحیح و فراهم کردن شرایط مساعد، سالها عمر میکند؛ اما در صورتی که مراقبت از این گیاه و تامین نیازهای آن به درستی انجام نشود، احتمال بروز مشکل و بیماری برای گیاه وجود دارد و این موضوع در مورد تمام گونههای این گیاه وجود دارد. زاموفیلیا بلک هم در صورت عدم نگهداری صحیح دچار مشکل و بیماری میشود که برخی از آنها عبارتند از:
زرد شدن برگها یا رنگ پریدگی
یکی از مشکلات رایج در مورد گیاه زاموفیلیا زرد شدن برگها است که در گونه بلک به صورت رنگ پریدگی بروز میکند. این مشکل دلایل مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به آبیاری بیش از اندازه، خشکی شدن گیاه، کمبود نور و مواد غذایی اشاره کرد. برای حل این مشکل ابتدا باید وضعیت آبیاری گیاه را بررسی نمود و یک برنامه منظم برای این کار مشخص و گیاه را به محیطی با نور مناسب منتقل کرد. در صورتی که مشکل با این کار برطرف نشد باید کود مناسب زاموفیلیا را تهیه و گیاه را با آن تغذیه کرد. در بیشتر موارد بعد از کوددهی، مشکل زرد شدن یا رنگ پریدگی برگها از بین میرود.
پاجوش نزدن
پاجوش زدن و اضافه شدن ساقه و برگهای جدید، نشان از سلامت گیاه و رشد مناسب آن دارد و اگر گیاه شما پاجوشی ندارد، احتمالا دچار مشکلی شده است. یکی از مسائلی که باعث پاجوش نزدن گیاه زاموفیلیا میشود، گلدان نامناسب است. اگر سایز گلدان بزرگتر از نیاز زاموفیلیا باشد، گیاه شروع به ریشهدهی میکند و پاجوش نمیزند و گلدان بیش از اندازه کوچک هم مانع تنفس گیاه شده و باز هم گیاه پاجوش نمیزند. همچنین نوع خاک نیز در این عامل بیتاثیر نیست. زاموفیلیا بلک در خاک سبک و مغذی با اسیدیته متوسط بیشتر پاجوش میزند.
لوله شدن برگها
یکی دیگر از مشکلاتی که گیاه زاموفیلیا به آن دچار میشود، لوله شدن برگها است. در حالت عادی و زمانی که گیاه سالم است، برگهای آن صاف، کشیده و براق هستند اما برگ در گیاهان بیمار، لولهای است و شکل غیرعادی دارد. اصلیترین علت بروز این مشکل، نوسان دما است. دمای بیش از اندازه بالا یا دما بیش از حد پایین و قرار گرفتن در معرض باد سرد باعث بروز این مشکل میشود. در بعضی موارد، آفتها نیز باعث بروز این مشکل هستند. اگر مشکل لوله شدن برگها از آفت باشد، حشرات و آفت روی برگ و ساقه مشاهده میشوند.
توقف رشد زاموفیلیا بلک
یکی دیگر از مشکلات زاموفیلیا گونه بلک، توقف رشد است. اولین دلیلی که میتوان برای بروز این مشکل عنوان کرد، کوددهی نامناسب است اما گلدان کوچک هم میتواند باعث بروز این عارضه شود. کوددهی گیاه در فصل رشد الزامی است و در صورتی که با وجود کوددهی باز هم گیاه رشدی نداشته باشید، باید گلدان را یک سایز بزرگتر کرد.
افتادگی ساقه
این مشکل در زاموفیلیا زمانی بروز میکند که گیاه به دلیل سن بالا و عدم هرس به موقع، سنگین شده باشد. همچنین دور بودن گیاه از نور خورشید و گلدان کوچک هم میتوانند باعث بروز این مشکل شوند.
ریزش یا خزان برگها
ریزش برگهای زاموفیلیا بلک دو علت دارد. دلیل اول این مشکل سن بالای گیاه و دلیل دوم کمبود آب یا آبیاری بیش از حد است. اگر گیاهی جوان دارید و به این عارضه دچار شده حتما روند آبیاری را منظم کنید.
رشد آرام گیاه زاموفیلیا
رشد آرام گیاه عارضه یا مشکل نیست و افرادی که از زاموفیلیا نگهداری میکنند، از این موضوع اطلاع دارند؛ اما در صورتی که رشد بیش از اندازه آرام باشد، احتمالا یکی از فاکتورهای نگهداری مانند نور، دما، رطوبت، آبیاری و خاک به درستی رعایت نشده است. در این شرایط باید هر یک از فاکتورها را جداگانه بررسی کرد تا علت دقیق بروز مشکل، مشخص شود.
انواع آفات زاموفیلیا
علاوه بر مشکلات گفته شده، گاهی زاموفیلیا بلک دچار آفت زدگی میشود که باعث بیماری گیاه شده و اگر به موقع درمان نشود، حتی موجب از بین رفتن گیاه هم میشوند. رایجترین آفات این گونه زاموفیلیا به شرح زیر هستند:
- کنه تار عنکبوتی که در مکانهای گرم و خشک و دور از رطوبت بروز میکند و درمان آن شستشوی گیاه با آب و استفاده از آفت کش مخصوص است.
- شته که موجب چسبندگی سطح برگ میشود و درمان آن علاوه بر آفتکش با شستشوی سطح برگ هم انجام میشود.
- کرم خاکی که معمولا به دلیل خاک نامناسب بروز میکند و درمان آن استفاده از سم سوین کارباریل است.