معرفی انواع مختلف فیکوس سبز
این گیاه شامل 8 نوع مختلف میشود که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
فیکوس جنگلی برگریز (F.pumila_minima)
فیکوس جنگلی یکی از انواع مختلف فیکوس سبز است که به خاطر رونده بودنش مورد توجه قرار میگیرد. برگهای ریز و قلبی شکل این گیاه ظاهر جذابی به آن بخشیده است. بالا رفتن این گیاه از دیوار با کمک ساقههای باریک و مفتول مانندش، ظرافت آن را به رخ میکشد.
فیکوس پیچ (F.pumila repens)
از فیکوس پیچ در گلدانهای آویز هم استفاده میشود؛ در این شرایط ساقههای گیاه مثل یک آبشار سبز از لبه گلدان آویزان میشوند و زیبایی خاصی به محیط اطرافشان هدیه میکنند. البته اگر فیکوس پیچ را در کنار دیوار یا یک تکیهگاه مناسب قرار دهید، کم کم ساقههای آن به سمت بالا رشد میکنند و قد میکشند. سرعت رشد این گیاه بسیار زیاد است و اگر شرایط نگهداری از آن به خوبی مهیا شود، تا مدتها مهمان خانه شما میشود. یادتان باشد فیکوس پیچ از نور زیاد متنفر است و در محیطهای پر نور دوام نمیآورد. پس گلدانتان را در محیط سایه روشن قرار دهید تا بتواند به خوبی رشد کند و در کنار شما باشد.
فیکوس معمولی (F.elastica robusta)
این عضو از خانواده فیکوسها برگهای چرم مانند دلربایی دارد که براق و چشمگیر هستند. اگر به دنبال یک گیاه مقاوم برای محیط داخل خانه میگردید، به احتمال زیاد فیکوس معمولی میتواند همان چیزی باشد که میخواهید. مقاومت بالای این گیاه در برابر شرایط سرما و نور کم، آن را به گزینه خوبی برای نگهداری در آپارتمان تبدیل کرده است. البته شرایط مورد علاقه این گیاه، محیط گرم و مرطوب است اما در موقعیتهای سختتر تاب و توان زیادی از خود نشان میدهد. طول برگهای این گیاه میتواند به 30 سانتیمتر و گاهی بیشتر از این هم برسد!
فیکوس ابلق درخت کائوچوی ابلق (F.elastica var.variegata)
این نوع از فیکوس شباهت زیادی به خواهر خود فیکوس معمولی دارد؛ در واقع تفاوت آنها در رنگ و شکل ظاهری آنهاست. برگهای فیکوس ابلق همانطور که از اسمش پیداست دو رنگ هستند و ترکیبی از رنگ سبز و شیری یا کرم در آنها دیده میشود.
فیکوس آلمانی (F.elastica)
فیکوس آلمانی به برگهای ضخیم و بیضی شکلش معروف است. البته به این گیاه فیکوس هندی هم گفته میشود. این گیاه رشد طولی چندانی ندارد؛ اما در عوض گلدانهای حسابی پر پشت و پر از برگ میشوند. سرسبزی که این گیاه به همراه دارد همیشه چشمگیر است.
فیکوس برگ تبریزی یا فیکوس مقدس (F.religiosa)
اسم درخت تبریزی را حتماً شنیدهاید؛ همان درخت قدبلندی که همیشه سرسبز است و تا یک قدمی آسمان قد میکشد. برگهای فیکوس تبریزی شباهت زیادی به برگهای درخت تبریزی دارند. به همین دلیل هم نام آن را فیکوس برگ تبریزی انتخاب کردهاند. البته اگر برگهای این دو گونه از گیاهان را با یکدیگر مقایسه کنید، متوجه ضخامت بیشتر و نوک باریکتر برگهای فیکوس برگ تبریزی میشوید.
فیکوس بنجامین یا انجیر گریان (F.benjamina)
فیکوس بنجامین یکی از زیبترین گیاهان آپارتمانی است که میتواند در هر خانهای جای خودش را پیدا کند. بهترین محل برای نگهداری از این گیاه جایی است که سایه باشد؛ به طور کلی این گیاه در محیط سرپوشیده رشد بهتری از خود نشان میدهد.
اگر کنجکاو هستید که چرا نام دیگر فیکوس بنجامین فیکوس گریان است، باید بدانید که این گیاه واقعاً گریه میکند! زمانی که جذب آب در این گیاه بیش از حد مورد نیازش باشد، آب اضافی را از طریق نوک برگهایش دفع میکند. این رخداد طبیعی را به گریه کردن تشبیه کرده و نام آن را فیکوس گریان گذاشتهاند.
برگهای فیکوس بنجامین بیضی شکل و نوک تیز هستند و بارنگ سبز روشن حسابی خودنمایی میکنند. نوع ابلق این گیاه هم در ایران پرورش داده میشود و به فروش میرسد. شاخههای فیکوس بنجامین به صورت آویزان و به اصطلاح مجنون قد میکنند. اگر این گیاه در دل طبیعت زندگی کند، میتواند تا ارتفاع دو متر هم رشد کند!
فیکوس برگ ویولونی (F.pundurata or F.Lyrata)
رگبرگهای سفید رنگ روی این نوع از فیکوس سبز، شکل ظاهری آن را به ویولن شبیه کرده است؛ به همین دلیل هم آن را به نام فیکوس ویولونی میشناسند. برگهای این گیاه درشت و براق هستند و لبههای آنها موج زیبا و ظریفی دارد. بهترین محیط برای نگهداری از این گیاه محلهای گرم و مرطوب است.