بیماریها و مشکلات پتوس حصیری

پتوس گیاهی مقاوم و سازگار با هر شرایطی است. به خصوص برای فضای داخلی خانه و نگهداری در آپارتمان، پتوس یک انتخاب مناسب است اما در مواردی که نگهداری این گیاه به طور اصولی انجام نشود یا در یکی از فاکتورهای نگهداری افراط و تفریط شود، گیاه بیمار شده و شکل ظاهری و شادابی خود را از دست میدهد. جهت جلوگیری از این مشکل و حفظ سلامت گیاه باید با بیماریهای پتوس و علت بروز آنها آشنا بود. این بیماریها و مشکلات عبارتند از:
زرد شدن برگها
یکی از مشکلات رایج در پتوس حصیری زرد شدن برگها است که دلایل مختلفی دارد. برخی از این دلایل عبارتند از:
- بیماریهای قارچی و مشکلاتی مانند رویش باکتری روی برگها که معمولا به دلیل آّبیاری بیش از اندازه گیاه رخ میدهد.
- قرار دادن گلدان در محیطی که نور کمی دارد.
- پوسیدگی ریشهها که این مشکل هم معمولا در اثر غرقابی شدن کف گلدان رخ میدهد.
توقف یا کاهش سرعت رشد
این مشکل عموما به دلایلی مانند کم نور بودن محیط زندگی گلدان، مناسب نبودن خاک و سنگین بودن بافت آن که مانع تنفس گیاه میشود، نبود مواد مغذی در خاک و عدم استفاده به موقع از کود و آسیب دیدگی ریشهها رخ میدهد.
چروکیدگی و خشکی برگها
چروکیدگی و خشکی برگها دیگر شمکل رایج در پتوسها است که علل مختلفی دارد. یکی از دلایل بروز این مشکل آبیاری بیش از حد و با کاهش دفعات آبیاری گیاه بهبود پیدا میکند. رطوبت کم محیط و خشکی هوا نیز میتوانند از دلایل بروز این مشکل باشند.
قهوهای شدن نوک برگها
این مشکل عموما به دلیل کم آبی رخ میدهد و در صورتی که فرآیند آبیاری را منظم انجام داد و کنترل کرد، بیماری به مرور زمان از بین میرود.
ایجاد تارهای عنکبوتی
علاوه بر مشکلاتی که به دلیل شرایط محیطی یا نگهداری مناسب رخ میدهند، بیماریهای ناشی از حمله آفات هم ممکن است باعث آسیب به پتوس شوند که ایجاد تارهای عنکبوتی یا تنه تار عنکبوتی یکی از آنها است. این بیماری به دلیل حمله نوعی کنی که از شیره گیاه تزریق میکند، رخ میدهد. در صورتی که این کنه به گیاه حمله کند، لکههایی شبیه به تار عنکبوت روی برگها ظاهر میشود و برگها به مرور زرد میشوند. این مشکل تنها با آفت کش قابل درمان است.