انواع سانسوریا

انواع سانسوریا: 18 گونه محبوب سانسوریا را بهتر بشناسید!

انواع سانسوریا را می‌شناسید؟ تا به حال در کلکسیون سبزرنگ‌تان از خانواده گیاه سانسوریا داشته‌اید؟ گل‌های سانسوریا که محبوبیت زیادی بین علاقه‌مندان به نگهداری از گل ‌و گیاه آپارتمانی دارند، از مجموعه ساکولنت‌ها هستند که به‌عنوان گیاهان مقاوم نیز شناخته می‌شوند. همین مقاومت باعث شده است که نگهداری آن‌ها در هر شرایطی راحت باشد. از طرف دیگر وجود گیاه سانسوریا در هر محیطی، حکم تصفیه‌کننده طبیعی هوا را نیز دارد. گل‌های سانسوریا این قابلیت را دارند که گازها و سموم مضرِ موجود در هوای اطراف‌شان، نظیر فرمالدهید (نهاد بین‌المللی تحقیقات روی سرطان فرمالدهید را از مواد شناخته‌شده تاثیرگذار در ابتلا به سرطان می‌داند) و تولوئن (غلظت‌های کم تا متوسط تولوئن سبب خستگی، سرگیجه، ضعف، بی‌خوابی، کم‌اشتهایی و …) را جذب می‌کند و سبب بهبود کیفیت هوای محیط و سالم‌ترشدن آن می‌شود.

اگر قصد خرید گل و گیاه آپارتمانی دارید، در این یادداشت قصد داریم به معرفی انواع سانسوریا بپردازیم تا مطابق با سلیقه‌تان، آن‌‌ها را برای نگهداری در خانه، محل‌کار و فضاهای موردعلاقه‌تان انتخاب کنید. در ادامه، همراه ما باشید.

اگر قصد خرید انواع سانسوریا را دارید می‌توانید این محصول را از گلفروشی آنلاین سارینالند همراه با %15 تخفیف با کد تخفیف: sarina با قیمت مناسب از طریق لینک زیر خریداری کنید.

سرفصل‌های مقاله

معرفی گیاه سانسوریا

سانسوریا که در زبان انگلیسی با نام‌های دیگری مانند گیاه مار یا Snake plant، زبان مادرشوهر یا Mother in law tangue و شمشیر جادویی Magic sword هم شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین انواع گیاهان آپارتمانی است. تنوع گونه‌های این گیاه آپارتمانی بسیار زیاد است. انواع سانسوریا از نظر شرایط نگهداری و نیازها، شرایطی مشابه و یکسان دارند اما نظر مشخصه‌های فیزیکی و شکل ظاهری، تفاوت زیادی میان آن‌ها وجود دارد.

آشنایی با انواع سانسوریا

اگر قصد خرید سانسوریا و نگهداری از آن را دارید، خوب است بدانید که گونه بومی گل سانسوریا متعلق به غرب آفریقاست و ارتفاعی تقریباً 45 سانتی‌متر دارد که در شرایط خاص به یک متر هم می‌رسد. گل سانسوریا علاوه‌ بر این نام، با عنوان‌های دیگری نیز نظیر زبان مادرشوهر، زبان شیطان و برگ شمشیری که مختص به یکی از انواع آن است، شناخته می‌شود.

سانسوریا گیاهی با گونه‌های متفاوت از نظر شکل ظاهری است و این موضوع در محبوبیت این خانواده بی‌تاثیر نیست. انواع مختلف گیاه سانسوریا بسیار مقاوم هستند و حتی در شرایط نامساعد هم ماندگاری دارند. در ادامه با چند نوع شناخته شده و محبوب این گیاه آشنا می‌شوید.

1. سانسوریا امریکن

سانسوریا امریکن

سانسوریا امریکن یکی از مقاوم‌ترین انواع گیاه سانسوریا است. این گونه مانند بیشتر سانسوریاها برگ‌های کشیده و شمشیری به رنگ سبز تیره دارد. در سطح برگ‌های سانسوریا امریکن می‌توان خطوطی سفید را مشاهده کرد که موازی با هم و به صورت افقی کشیده شده‌اند و یک خط روشن بلند که از نوک تا انتهای برگ کشیده شده است. این نوع سانسوریا به دلیل مقاومت فوق‌العاده زیاد گیاه نامیرا هم نام دارد. سانسوریا امریکن یکی از بهترین گزینه‌ها برای افرادی است که تجربه‌ای در نگهداری از گل و گیاه ندارند.

2. سانسوریا بلک

سانسوریا بلک

سانسوریا بلک یکی دیگر از گونه‌های جذاب سانسوریا است. این گونه رنگ تیره‌تری نسبت به سانسوریاهای دیگر دارد و به همین دلیل این نام روی آن گذاشته شده است. سانسوریا بلک هم از نظر مقاومت مانند دیگر اعضای خانواده، شرایط خوبی دارد. مقاومت در برابر شرایط نامساعد، این گیاه را به انتخابی خوب برای نگهداری به عنوان گیاه آپارتمانی در خانه و تزئین دکوراسیون فضاهای اداری، تبدیل کرده است.

3. سانسوریا بلک گلد کرواتی

سانسوریا بلک گلد کرواتی

سانسوریا بلک گلد کرواتی، برگ‌های خوش استایل و زیبا دارد. برگ‌های این گونه بلند و کشیده هستند و مانند دیگر سانسوریاهای بلک رنگی تیره و جذاب دارد. از مرکز برگ‌های سانسوریا کراواتی یک خط بلند مانند کروات کشیده شده است که جذابیت این گونه را چندین برابر می‌کند.

انواع سانسوریا پا کوتاه

سانسوریا پاکوتاه

عنوان برخی از گیاهان تا حدودی بیانگر شکل ظاهری آن‌ها هم هستند. همان‌طور که از نام گیاه سانسوریا پا کوتاه برمی‌آید، این نوع سانسوریا قد کوتاهی دارد. سانسوریا پاکوتاه با نام علمی Sansevieria Trifasciata var. Hahnii بومی کشور هند است. سانسوریا پاکوتاه به خاطر شکل ظاهری‌اش به نام لانه پرنده نیز شناخته می‌شود. اگر لانه یک پرنده را از نزدیک دیده باشید، به راحتی متوجه این شباهت و علت نام‌گذاری می‌شوید. رنگ برگ‌ این نوع از سانسوریا سبز تیره است که نوارهای روشن افقی‌ نیز روی آن‌ها وجود دارد. این گونه از سانسوریا در شرایط مطلوب تا ارتفاع حدود 20 تا 25 سانتی‌متر رشد می‌کند. سانسوریا پاکوتاه به خاطر برگ‌های کوچکش می‌تواند گیاه مرودعلاقه افراد زیادی برای نگهداری در محیط‌های کوچک باشد. ناگفته نماند که از این نوع سانسوریا رنگ ابلقش هم وجود دارد که نیازمندی‌اش به نور، بیشتر از نوع سبزرنگ آن است.

4. سانسوریا بلک گلد پاکوتاه

سانسوریا بلک گلد پاکوتاه

از دیگر انواع سانسوریا می‌توان به سانسوریا بلک گلد پاکوتاه اشاره کرد. این گونه جذاب و دوست‌داشتنی مانند دیگر سانسوریاهای بلک رنگ پس زمینه تیره با خطوطی طلایی در اطراف خود دارد و به دلیل ارتفاع کم، در هر جایی قابل نگهداری است.

5. سانسوریا پاکوتاه لب طلایی

سانسوریا پاکوتاه لب طلایی

سانسوریا پاکوتاه لب طلایی یکی از پرطرفدارین گونه‌های سانسوریا است که به دلیل شکل جذاب و اندازه کوچک، فروش زیادی دارد. این گیاه در بهترین حالت حدود نیم متر رشد می‌کند که نسبت به بسیاری اعضای خانواده خود، اصلا چشم‌گیر نیست. این گونه محبوب علاوه بر ظاهر زیبا، مقاومت بالایی نیاز دارد.

6. سانسوریا دیاموند

سانسوریا دیاموند

سانسوریا دیاموند از دیگر انواع گونه‌های سانسوریا، با ویژگی مشترک مقاومت و ماندگاری مانند سایر اعضای خانواده است. این گونه دارای برگ‌های کشیده و بلند است و رنگی روشن و درخشان دارد که علت نامگذاری این گونه نیز است.

7. سانسوریا سیلور گلد

سانسوریا سیلور گلد

در شرایطی که بیشتر انواع سانسوریا به دلیل برگ‌های کامل سبز و اغلب تیره خود شناخته می‌شوند، سانسوریا سیلور گلد شما را شگفت‌زده خواهد کرد. این گونه فوق‌العاده زیبا برگ‌های بلند و نسبتا پهنی دارد و مشخصه اصلی آن رنگ روشن برگ‌ها است. البته در سطح این گونه رگه‌های تیره هم دیده می‌شود اما رنگ روشن برگ‌ها بارزترین مشخصه آن است.

8. سانسوریا کراواتی ابلق

سانسوریا کراواتی ابلق

سانسوریا کراواتی ابلق شباهت زیادی به سانسوریا امریکن دارد و مانند نوع امریکن، گیاهی بسار مقاوم است. خاستگاه این گونه از سانسوریا آفریقا، به خصوص کشور کنگو است و به دلیل وارداتی بودن معمولا از قیمت بالایی نیز برخوردار است. برگ‌های این گونه سبز نسبتا تیره، کشیده و با رگ‌هایی سفید در سرتاسر خود هستند.

9. سانسوریا گلد فلیم

از دیگر گونه‌های زیبا و جذاب سانسوریا که انتخابی بسیار مناسب برای نگهداری در خانه و محل کار است، می‌توان به سانسوریا گلد فلیم اشاره کرد. این گونه از سانسوریا به دلیل توانایی بالا در تولید اکسیژن انتخابی خوب برای نگهداری در اتاق خواب و تامین اکسیژن فضاهای بسته است. سانسوریا گلد فلیم هم دارای برگ‌هایی کشیده و بلند است، با این تفاوت که رنگ آن به جای سبز بیشتر طلایی است و رگه‌های سبز این گیاه گاهی اصلا دیده نمی‌شوند.

10. سانسوریا سبز

سانسوریا سبز

شناخته شده‌ترین نوع سانسوریا که بیشتر افراد این گیاه را با آن می‌شناسند، سانسوریا سبز است. رنگ سبز این گونه بسیار جذاب است و امضای مشخصات ظاهری یعنی رگه‌های روشن در این نوع سانسوریا هم وجود دارد. سانسوریا سبز جزو گونه‌های پا بلند محسوب می‌شود اما انواع پاکوتاه هم دارد.

11. سانسوریا گلدن هانی

سانسوریا گلدن هانی

سانسوریا گلدن هانی یا آشیانه طلایی پرنده، از دیگر انواع سانسوریا و از نوع پاکوتاه یا کوتوله است که ارتفاع آن نهایتا به 20 سانتی‌متر می‌رسد. این گونه در فصل تابستان و پاییز گل‌دهی دارد و گل‌های آن سفید، جذاب و معطر هستند. رنگ این گونه هم سبز با رگ‌های طلایی و فوق‌العاده چشم‌نواز است.

12. سانسوریا مهتابی

سانسوریا مهتابی

در بین انواع سانسوریا، سانسوریا مهتابی را می‌توان به خاطر شکل ظاهری‌اش یکی از منحصربه‌فردترین نوع سانسوریا دانست. سانسوریا مهتابی با نام علمی Sansevieria Moonshine بومی قاره آفریقاست. سانسوریا مهتابی دارای برگ‌های پهن و بلند است که به رنگ‌های سبز، خاکستری و نقره‌ای دیده می‌شوند. ناگفته نماند که سانسوریا مهتابی علاوه بر رنگ‌های جذاب و دیدنی‌اش گاهی گل سفید رنگ و خوشبو هم می‌دهد که به ویژگی خاص‌بودن آن افزوده است. سانسوریا مهتابی به نور زیادی احتیاج دارد تا بتواند رنگ‌های چشم‌نوازش را حفظ کند. البته این گیاه در نور کم هم مقاوم است، اما نمی‌توان انتظار داشت که روشنیِ رنگِ سبزش را حفظ کند.

13. سانسوریا شمشیری

سانسوریا شمشیری

در بین انواع سانسوریا، سانسوریا شمشیری را می‌توان یکی از رایج‌ترینِ آن‌ها دانست. اگر دقت کرده باشید، سانسوریا شمشیری در مکان‌های مختلفی دیده می‌شوند و باعث طراوت آنجا هستند. سانسوریا شمشیری با نام علمی Sansevieria Trifasciata بومی آفریقا است و برگ‌هایی کشیده دارد. اسم شمشیری نیز به‌خاطر نوعِ برگ‌های این گیاه انتخاب شده است زیرا این برگ‌های کشیده شباهت زیادی به شمشیر دارند. سانسوریا شمشیری دو نوع دارد. رنگ سبز و ابلق. از این رو، شما می‌توانید مطابق با سلیقه‌تان یا دکور محلی که این گیاه سانسوریا را برای آنجا درنظر دارید، یکی از این دو رنگ را انتخاب کنید. قد سانسوریا شمشیری در محیط‌های سربسته 50 سانتی‌متر و در طبیعت ممکن است تا یک متر هم برسد. خوب است این را بدانید که این نوع از سانسوریا با نام‌های زبان مادرشوهر، بینی مادرشوهر، کنف آفریقایی و شمشیر سنت جورج نیز شناخته می‌شود.

14. آشنایی با سانسوریا لوله‌ای

سانسوریا لوله‌ای

سانسوریا لوله‌ای با نام علمی Sansevieria Cylindrica به نیزه آفریقایی نیز شهرت دارد. این گیاه بومی آفریقایی همان‌طور که از نامش پیداست، به شکل لوله‌هایی با قطر سه سانتی‌متر است و تا ارتفاع 50 سانتی‌متری هم رشد خواهد کرد. ناگفته نماند که به‌تازگی نوع جدید رنگی این سانسوریا لوله‌ای وارد بازار گل و گیاه شده است که به‌خاطر رنگ‌های خاص و حالت مخملی‌اش، توجه بسیاری از افراد را به خودش جلب کرده است. رنگ مخملی بالای سانسوریای لوله‌ای، رنگ طبیعی نیست و توسط دستگاه رنگ زده می‌شود. متخصصان گل و گیاه معتقدند که این نوع از سانسوریا گیاه اصلی نیست و قلمه‌ای از گیاه مادر است که به‌شکل فانتزی رنگ‌شده و موردپسند درمی‌آید.

15. آشنایی با سانسوریا پتنس

اگر از گیاهان آپارتمانی و از انواع سانسوریا، توقع داشتنِ گل هم دارید، پیشنهاد می‌کنیم که سانسوریا پتنس را انتخاب کنید. این نوع از سانسوریاها در شرایط مناسب و مطلوب رشد و نگهداری، گل‌هایی به‌رنگ سفید و به شکل خوشه‌ای می‌دهند که می‌تواند توجه هر بیننده‌ای را جلب کند. سانسوریا پتنس با نام علمی Sansevieria patens بومی شرق آفریقاست و نیازش به نور، در حد متوسط است. برگ این نوع از سانسوریا سبز تیره با نوارهای سبز روشن است که بلندی برگ‌ها گاهی به 100 سانتی‌متر هم می‌رسد.

16. آشنایی با سانسوریا فیشری

اگر در بین انواع سانسوریا به‌دنبال نوعی می‌گردید که ظاهر برگ‌هایش متفاوت باشد، سانسوریا فیشری را به شما پیشنهاد می‌کنیم. سانسوریا فیشری دارای برگ‌هایی است که کنار آن‌ها حالت چین‌خوردگی دارد. همین حالت ظاهری برگ‌ها، سانسوریا فیشری را از بقیه متمایز کرده است. این سانسوریا به نور غیرمستقیم و البته زیاد احتیاج دارد. ناگفته نماند که سانسوریا فیشری گل‌دهی هم دارد. شما با داشتن این سانسوریا می‌توانید در فصل‌های تابستان، شاهد گل‌های سفیدرنگ و لوله‌ای آن باشید. نام علمی این سانسوریا Sansevieria fischeri و بومی آمریکاست.

17. آشنایی با سانسوریا کوتوله

احتمالا با شنیدن نام این سانسوریا به‌راحتی متوجه شوید که از چه سانسوریا و با چه شکل ظاهری‌ای حرف می‌زنیم. گیاه سانسوریا کوتوله، همان‌طور که از نامش پیداست، فقط می‌تواند تا 15 سانتی‌متر رشد کند. برگ‌های این نوع از سانسوریا که بومی شمال شرقی کنیا است، رنگ سبز تیره‌ای دارند که روی آن‌ها تکه‌های سبز روشنی به چشم می‌خورد. این کوتوله عزیز یکی از انواع سانسوریا است که علاقه زیادی به نور دارد.

18. آشنایی با سانسوریا باله ‌نهنگی

اگر در فیلم‌های مستند حیات وحش، باله نهنگ را دیده باشید، به‌خوبی درک می‌کنید که چرا این سانسوریا به این اسم شناخته می‌شود. سانسوریا باله نهنگی یا ماسونی Sansevieria masoniana بومی مرکز آفریقاست و برگ‌هایش از بقیه انواع سانسوریا پهن‌تر و خاص‌تر است. برگ‌های سانسوریا ماسونی به‌راحتی می‌تواند به اندازه یک متر در طول و 25 سانت در عرض رشد کند. این سانسوریای پهن‌برگ در طول روز حداقل به 6 ساعت نور غیرمستقیم آفتاب احتیاج دارد تا بتواند دوام بیاورند و رنگ سبز خود را حفظ کند.

حالا بعد از آشنایی با انواع سانسوریا و نتیجه‌گیری برای انتخابِ نوع دلخواه‌مان، شاید از خودمان بپرسیم برای نگهداری از سانسوریا چه شرایطی لازم است. خاک مناسب سانسوریا چطور خاکی است و به چه میزانی از نور، آب و… احتیاج دارند تا بتوان شاهد بالندگی و طراوتش بود. ما در ادامه این یادداشت قصد داریم، به طور خلاصه درباره روش نگهداری سانسوریا صحبت کنیم و در مقاله‌های آینده، مفصل به هر کدام از آن‌ها بپردازیم.

روش نگهداری از انواع سانسوریا

 

دمای مناسب برای انواع سانسوریا

اول از همه باید به شما بگوییم که گل‌های سانسوریا از سرما فراری‌اند و عاشق گرما هستند. پس اگر آن‌ها را برای محیط بیرونی که دمای هوای آن کم است، در نظر گرفته‌اید؛ باید بگوییم که فکر خوبی نیست. انواع سانسوریا نباید در دمای کمتر از 10 درجه سانتی‌گراد قرار بگیرند. محیط‌های گرم باعث شادابی و رشد این گونه‌های گیاهی می‌شوند.

نور مناسب برای انواع سانسوریا

ذکر این‌ نکته هم ضروری است که میزان نورِ احتیاجی هر کدام از انواع سانسوریا متفاوت است، اما گونه‌های ابلق و رنگی به نور بیشتری احتیاج دارند تا بتوانند رنگ خود را حفظ کنند. البته نور مستقیم شدید، باعث سوختن سانسوریا می‌شود. بنابراین نور خورشید غیرمستقیم برای این گیاهان دوست‌داشتنی، مطلوب‌تر است.

خاک مناسب برای انواع سانسوریا

خاک مناسب برای سانسوریا هم خاکی است که زهکشی مناسبی داشته باشد. اگر خاک گلدان شما ترکیبی از خاک برگ، خاک باغچه و کمپوست باشد، شرایط ایده‌آلی برای گل‌تان فراهم کرده‌اید. اگر هم مایل به استفاده از کودها هستید، می‌توانید با مشورت متخصص گل و گیاه آپارتمانی، کود تغذیه‌کننده‌ مناسب سانسوریا را تهیه کنید. نیاز سانسوریا به آب و آبیاری هم خیلی نیست که شما را به‌زحمت بیندازد و نگرانش باشید. اتفاقا آبیاری زیاد موجب پوسیدگی ریشه و از بین رفتن این گیاه می‌شود. در فصل‌های گرم‌تر سال، باید هفته‌ای یک یا دو بار و در فصل زمستان، هر دو هفته، یک بار آبیاری شود.

تکثیر انواع سانسوریا

اگر به تکثیر سانسوریا هم علاقه‌مند باشید، می‌توانید به‌راحتی آن را از طریق قلمه، تکثیر کنید. برای تکثیر سانسوریا از طریق قلمه، باید یه برگ بالغ را که به حد مطلوبی از رشد رسیده، جدا کنید و آن را در بستر مناسبی قرار دهید که ریشه‌دار شود و به رشدش ادامه بدهد. بهترین زمان مناسب برای قلمه‌زدن سانسوریا از خرداد تا مرداد است. روش دیگر برای تکثیر سانسوریا، روش پاجوش است. اگر قصد دارید سانسوریا از نوع ابلق را تکثیر کنید، بهترین روش تکثیر پاجوش است. از طریق این روش، سانسوریای تازه، کاملا ابلق خواهد بود و به گیاه مادر شباهت دارد.

درمان بیماری‌های گیاه سانسوریا

گیاهان نیز مانند هر موجود زنده‌ای ممکن است گرفتار بیماری‌های مخصوص به خودشان شوند. اما درمان بیماری‌های گیاه سانسوریا نیز مانند درمان سایر گیاهان نیازمند حواس‌جمعی است. شما همیشه باید سلامت گیاه‌تان را همیشه و مداوم کنترل کنید و نسبت به هرچیز غیرعادی حساس باشید. برای مثال اگر روی خاک سانسوریا حشرات ریزی دیدید، باید بدانید که رطوبت خاک زیاد است و همین رطوب باعث حضور حشرات، به‌خصوص پشه‌های ریز شده است. بنابراین اجازه بدهید که سطح خاک کاملا خشک شود. بعد برای آبیاری اقدام کنید. پوسیده‌شدن برگ‌های سانسوریا هم به‌دلیل آبیاری زیاد و رطوبت بیش‌ازحد است. سانسوریا با آب زیاد میانه خوبی ندارد. پس در آبیاری‌اش دقت کنید. از طرفی حواس‌تان به سوراخ زهکشی پایین گلدان هم باشد. مسدودشدن این سوراخ و تجمع آب می‌تواند موجب پوسیدگی شود.

قهوه‌ای شدن کناره و لبه‌ برگ‌های گیاه سانسوریا هم نشانه سوختگی است. این یعنی شما گیاه‌تان را در معرض نور مستقیم خورشید و آفتاب قرار داده‌اید که برگ گیاه را سوزانده است. سیاه‌شدن و حالت آبکی‌شدن برگ سانسوریا هشداری برای سرمازدگی گیاه است. دمای محل نگهداری این گیاهان عاشق گرما و نور، نباید کمتر از 10 درجه سانتی‌گراد باشد. بیماری‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، از مهم‌ترین و رایج‌ترین بیماری‌های گیاه سانسوریاست که با دانستن آن‌ها می‌توانید از بیمارشدن گیاه‌تان جلوگیری کنید. البته پیشگیری بهتر از درمان است. قبل از ابتلای انواع سانسوریای محبوب‌تان به هر نوع بیماری، با مراقبت به‌موقع و حواس‌جمعی نسبت به میزان نور و آب و شرایط خاک، از بیمارشدن آن جلوگیری کنید.

سخن پایانی درباره انواع سانسوریا

انواع سانسوریا، شرایط نگهداری از سانسوریا و درمان بیماری‌های آن موضوع این مقاله بود. ما در این یادداشت به معرفی انواع شناخته‌شده سانسوریا پرداختیم و به بعضی از ویژگی‌های ظاهری آن‌ها نیز اشاره کردیم. در ادامه نیز به‌طور مختصر به شرایط نگهداری و درمان بیماری‌های آن اشاره کردیم.

این معرفی برای آشنایی بیشتر با انواع سانسوریا و انتخاب آن به‌عنوان یک گیاه آپارتمانی متناسب با سلیقه شما و محیط موردنظرتان بود. برای مثال، توصیه ما این است که سانسوریا پاکوتاه می‌تواند برای استفاده و قرارگرفتن روی میز کار مناسب باشد یا  سانسوریا شمشیری برای خانه‌های دل‌باز و محیط‌های بزرگ، انتخاب مناسبی است. ما در یادداشت‌های بعدی، به‌طور مفصل درباره هرکدام از انواع سانسوریا حرف می‌زنیم.

راستی، اگر شما هم تجربه نگهداریِ یکی از انواع سانسوریا را دارید که در اینجا به آن اشاره نکرده‌ایم، درباره‌ عنوان، شکل ظاهری و نحوه نگهداری‌اش برای ما بنویسید.

  • پشتیبانی سارینالند
  • 21 تیر, 1402
  • 4703 بازدید

4 دیدگاه برای “انواع سانسوریا: 18 گونه محبوب سانسوریا را بهتر بشناسید!”

    • زرد شدن اگه حالت آبکی باشه بخاطر پوسیدگی ریشه و یا آبیاری بیش از حد شماست. اگه خشک باشه به دلیل گرما و خشکی محیط است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *